eTwinning

Blog

F*** Janteloven

Følgende omhandler et opgør med Jantelovens §3, §5 men især §10

Publiceret Senest opdateret

På væggen over mit skrivebord, hænger diverse Quality Labels og andre diplomer, jeg har erhvervet mig gennem deltagelse i forskellige internationale projekter. Meget udansk praler jeg på den måde med mine anerkendelser. Jeg vil meget gerne have flere. Ikke bare for at camouflere de grimme huller i væggen, men også for at give mine elever mulighed for at deltage i internationale projekter at høj kvalitet.

Min skole har bl.a. internationalt udsyn som værdigrundlag. Vi har derfor skrevet eTwinning ind, som et af de platforme, vi skal arbejde med på vores internationale linje. Heldigvis er det så stort og rummer så mange muligheder, så alle kan være med. Man behøver ikke få Quality Labels for at deltage, men det er nu lidt sjovt, hvis det lykkes af og til.

Et af kriterierne for at få anerkendelse er, at man sørger for at evaluere sit projekt og dele sin viden med andre.

eTwinning

eTwinning er en gratis og sikker digital platform udviklet for lærere og elever til at netværke og lave skolesamarbejdsprojekter i Europa. Vi er nogle eTwinning ambassadører fra grundskolen, som gerne vil udbrede kendskab til de mange muligheder med eTwinning. Beskrive, debattere og dele gode undervisningsforløb i forhold til eTwinning. Vi vil bruge bloggen til dels at beskrive og debattere vores arbejde med eTwinning og dels at beskrive spændende projekter med og til elever i eTwinning projekter.

Min erfaring er ofte, at når vi kommer til danske skoler - og især offentlige skoler - så ”praler” man ikke af de fine ting, man går og laver. Heller ikke, når det handler om internt arbejde. Man kunne jo risikere at træde kolleger, der ikke har overskud til lignende aktiviteter, over tæerne.

Jeg har set mange udenlandske skoler have et ”School Board”, hvor de udstiller resultater af deres fine projekter og billeder af arbejdet. Jeg er sikker på, det også findes herhjemme, men ofte strander det på blufærdighed hos lærere. Især lærere, der ikke har praktisk/musiske fag. Snup et par fotos, mens eleverne laver kortfilm, bygger pyramider, springer højdespring eller andet. Det kan sagtens gøres indenfor rammerne af GDPR.

Kort sagt: Vi må godt vise, hvad vi og vores elever går og laver - og være stolte af det. Andre kan måske blive inspireret af at se det. Vi må også gerne søge anerkendelse og være stolte af det.

Jeg ved i hvert fald, jeg bliver voldsomt inspireret af at se, hvad kolleger gør rundt om i Europa. Jeg vil gerne være med - vil du?

Har du allerede lavet et godt eTwinning projekt i år, så er det nu, du kan søge kvalitetsmærket.

https://etwinning.dk/nyhed/ansoeg-om-nationalt-kvalitetsmaerke-senest-24-juni/

Du kan lige nå det.