eTwinning

Blog

Vind 2 pædagogiske udviklings rejser

Dette var en mulighed på eTwinning standen på skoleledernes årsmøde i Bella Center sidste uge. Styrelsen for it og læring står for eTwinning. Claus Berg og Mads Sode stod sammen med flere af eTwinning ambassadørerne på standen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stort tillykke til Gitte Lauring, indskolingsleder på Strøby skole.

Gitte Lauring blev fredag d. 1. november kl.10.30 udtrukket som den heldige vinder til to rejser til sin skole.

eTwinning

eTwinning er en gratis og sikker digital platform udviklet for lærere og elever til at netværke og lave skolesamarbejdsprojekter i Europa. Vi er nogle eTwinning ambassadører fra grundskolen, som gerne vil udbrede kendskab til de mange muligheder med eTwinning. Beskrive, debattere og dele gode undervisningsforløb i forhold til eTwinning. Vi vil bruge bloggen til dels at beskrive og debattere vores arbejde med eTwinning og dels at beskrive spændende projekter med og til elever i eTwinning projekter.

På eTwinning standen kunne man mod at registrere sig vinde rejser til sin skole. Stil, som står for eTwinning i Danmark sender hvert år lærere og pædagoger fra før skole, grundskole og ungdomsuddannelser på pædagogiske udviklings workshops organiserede i forskellige lande i eu. Disse rejser har betalt transport, ophold og workshop og deltagerne er en blandet flok af pædagoger og undervisere fra eu-lande. Formålet med rejserne er pædagogiks udvikling i europæisk samarbejde.

Gitte Lauring blev henrykt, du hun blev udtrykket blandt de registrerede skoleledere. Hun har selv som lærer tidligere arbejdet med elever i eTwinning projekter, så hun kender konceptet og glæder sig over, at også andre fra hendes skole nu får den unike mulighed for at deltage på en workshop i et andet land.

Gitte Lauring har tidligere brugt eTwinning i forbindelse med et erasmus+ projekt på skolen, da hun tidligere arbejdede på Strandskolen i Karlslunde i samarbejdsprojektet: Future green generation. https://twinspace.etwinning.net/43816/home

De andre deltagende skoleledere i konkurrencen, som var mødt frem ved udtrækningen fik hvert et eksemplar af ’Den glade mund’ med hjem til skolen. Det er kogebog lavet i et eTwinning projekt, hvor eleverne deler opskrifter af deres livretter. Lonnie, som er etwinning ambassadør og ansvarlig for udgivelsen af projektbogen udtrak under høj stemning vinderen af de to rejser.

Gitte har i øvrigt indvilget i en opfølgning på forløbet med de to rejser, når de har fundet sted.