eTwinning

Blog

Der er en supermand inden i os alle

Lonnie bruger eTwinning med sine elever i mange projekter, der er med til at give børnene både en spændende undervisning, der styrker deres selvværd men også inddrager børnene i et større fællesskab på tværs af landegrænser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi ønsker med projektet "There is a superman inside us all", at måle elevernes fysiske udvikling gennem nogle simple basisøvelser.

Lonnie arbejder på Pilehave skolen https://pilehaveskolen.dk/, en folkeskole for børn med særlige behov. Lonnie bruger eTwinning med sine elever i mange projekter, der er med til at give børnene både en spændende undervisning der styrker deres selvværd men også værner inddrager børnene i et større fællesskab på tværs af landegrænser.

På en eller anden måde fanger Lonnie noget specielt. For når hun opfordrer andre lande til at deltage i hendes projekter, får hun altid mange tilmeldinger. I projektet 'Der er en supermand inden i os alle' er der deltagende skoler fra Danmark, Tyrkiet, Serbien, Finland, Romanien, Tyskland, Lithavn, Serbien, Frankrig, Island, Polen, Norge, Albanien, Sverige og Croatien.

eTwinning

eTwinning er en gratis og sikker digital platform udviklet for lærere og elever til at netværke og lave skolesamarbejdsprojekter i Europa. Vi er nogle eTwinning ambassadører fra grundskolen, som gerne vil udbrede kendskab til de mange muligheder med eTwinning. Beskrive, debattere og dele gode undervisningsforløb i forhold til eTwinning. Vi vil bruge bloggen til dels at beskrive og debattere vores arbejde med eTwinning og dels at beskrive spændende projekter med og til elever i eTwinning projekter.

Øvelserne er udvalgt at en ergoterapeuten, og fokus er på at lave basisøvelser som er med til at styrke elevernes core og halsmuskler. Øvelserne er delt på projektets fælles platform i form af in intovideoer. Øvelserne vil tage 5-10 minutter at lave, og skal laves alle skoledag i projektperioden som er fra uge 34-41 2019.Eleverne vil blive testet inden forløbet starter, undervejs og som afslutning. Undervejs arbejder eleverne med vigtigheden af vedholdenhed i forbindelse med træning, for at kunne forbedre sine evner. Vi vil i den forbindelse arbejde bl.a. med verdens 3-bedste ultratriathlet danske Kristin Stengård. Se på hende træningsmængde, metoder og bedrifter.  

Mål

Målet er at eleverne oplever en fysisk fremgang på egen krop, og oplever en fremgang gennem vedholdenhed og træning. Mange elever har svært ved at regulere sig selv, og netop sport er en enestående mulighed for netop dette - sport tilbyder et frirum til at lade op, komme af med overskydende energi eller få ny energi. Så helt basic - gennem din træning kan du bestemme hvordan din indre supermand skal være og hvad han/hun skal kunne gennemføre.

De deltagende klasser indvilger i at - Afsætte tid til at eleverne aktiv laver programmet hver skoledag i projektperioden. - Teste elever ved afslutningen. - Evaluere med eleverne ved afslutningen. - Man vil skulle tage billeder af eleverne der træner og ligge op på projektets Twinsapce. Man vil skulle ligge testdata og afsluttende evaluering ind på projektets Twinspace.

Et motivationsprojekt

Overordnet vil dette projekt ikke være et samarbejdsprojekt mellem klasser, det er mere et data-/motivations projekt.

Vi håber med projektet at eleverne vil tilegne sig ny viden om deres egen formåen, at det med let træning (5-10 min) om dagen, kan opleve markante forbedringer på deres fysik formåen i forhold til styrken i deres core.

Ministeriet var på besøg på Pilehave skolen i sidste uge. Mads Sode og Claus Berg  fra STIL fik vist de flotte t-shirt frem og lavet træning som en superman 💪💪🙂

Se projektets hjemmeside: https://twinspace.etwinning.net/91671/home