Blog

Nu funker det endelig

Jeg var stiktosset på etwinning, som havde slettet alle mine kontakter og var blevet laaangsooomt. Hastigheden er heldigvis blevet acceptabel, og kollegerne fra hele Europa er begyndt at pible frem igen.

Publiceret Senest opdateret

 Aldrig hørt om etwinning?

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Etwinning og humlebi-didaktik går hos mig hånd i hånd.  Eleverne kan ikke særlig meget tysk, men vi lader som om. Flere af dem kan næppe danne en sætning, dårligt nok huske tre ord. Men så tager vi den derfra. Ofte har det hjulpet at have et projekt kørende med nogle elever i andre lande, så der rent faktisk var nogen at anvende sproget sammen med. Derfor har jeg været en begejstret etwinner – indtil det gik helt i udu. Ulykkerne kom som følge af at hele platformen skulle moderniseres.

https://blog.folkeskolen.dk/blog-etwinning-it-i-undervisningen/tom-traels-etwinning/4706682

I min ærgrelse måtte jeg jo harcelere. Men nu har vi netop fået godkendt et spændende projekt, og det bliver fedt at komme i gang med det. En fransk tysklærer som bor langpokker i vold, har foreslået mig et fantasifuldt projekt, hvor eleverne skal fortælle om steder de har været, forestille sig deres drømmerejse og bygge en tidsmaskine. Mine elever havde åben mund og polypper: skal vi bygge en tidsmaskine??! Ja, natürlich, das mach’ma. Men skal vi så også snakke med de der mennesker – på tysk?? Ja, genau, det er jo det vi vil: skabe en situation hvor eleverne anvender deres sprog. 

Du har chancen for håndholdt instruktion og lune staldtips især om tysk etwinning på Tysklærerdagene i Nyborg sidst i oktober. Det er Tine Lund, mangeårig etwinning ambassadør, der står for dette. Gå ind på TLFGs hjemmeside og meld dig til. Du kan også søge info og tutorials hos STUK.  

Tysklærerforeningen for Grundskolen: www.tysklaerer.dk