Blog

Lotte og Tine
Ambassadørerne Lotte og Tine under planlægningen.

Hvorfor glæde sig?

Lærerne har spæde projektideer og har alle skrevet lidt om sig selv.

Publiceret

Torsdag til lørdag gennemføres et seminar med 15 lærere fra Tyskland og 15 lærere fra Danmark, der skal lave samarbejdsprojekter med eleverne. Seminaret er organiseret af den nationale etwinning support organisation (NSO) i Danmark og i Schleswig - Holstein. Seminarets kommunikationssprog er tysk, men projekterne kan være indenfor alle fag og områder og sprog.

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

De fleste af lærerne kender ikke så meget til etwinning, men de har spæde projektideer og har alle skrevet lidt om sig selv og mødet på en fælles padlet. På den måde er der ladet op til det fysiske møde.

Når jeg læser, hvad lærerne skriver, lyser alle deres tekster af positive forventninger og villighed til kompromisser for at få samarbejder i gang. De slutter alle af med 'jeg glæder mig'. Det er da dejlig læsning, og jeg funderer lidt over, hvorfor de glæder sig.

Jeg tror, det er fordi, lærerne får en muligheder for at komme ud i en sammenhæng, hvor de står i det sprog-bad, de elsker, men ikke finder i hverdagen på skolen. Og sprog-badet kan være en enorm motivation.

Det er selvfølgelig også muligheden for at lave noget spændende fagligt med eleverne – og lærerne nævner ønsker om samarbejdsprojekter, men også håb om varige samarbejder og udveksling.

Og så sker der noget sjovt. I rigtig mange af deltagerne tekster kommer bemærkninger omkring sproget. Flere tyskere nævner de kan lidt dansk, nogle fra begge lande nævner, er lidt tosprogede nogle har læst i det andet land. Der fornemmes en stolthed over, at vi også har noget sammen i forhold til sprog.

Hvad kan mødet mellem mennesker

Vi ved det jo godt – det er i mødet begejstringen opstår – vi kan ikke lade være med at blive revet med, når vi er sammen med folk om et arbejdsfællesskab, vi er motivere for. Så udvikler vi både os selv og hinanden. Vi kan slet ikke lade være med at byde ind. Vi får lyst til at prøve tingene af sammen - og sammen med eleverne. I mødet kan næsten alt lade sig gøre.

Jeg glæder mig også.

....................

De to landes NSO har aftalt at seminarerne skal være en årlig begivenhed på skift i hvert land.