Tysklærerforeningen for grundskolen

Blog

Skal du med til Hamburg 3.-5. oktober 2019?

Det er nu, skolerne planlægger næste skoleår, så tag beslutningen nu og tag med på TLFG’s (Tysklærerforeningen for Grundskolen) STUDIETUR til vores store nordtyske naboby HAMBURG

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedemnet for turen er: KRIMIER i undervisningen, i tekst og på film. – Vi besøger det store lærebogsforlag HUEBER, hvor vi deltager i en workshop om emnet. Desuden går turen til tv-stationen NDR (en del af ARD), hvor vi arbejder med børnekrimiserien DIE PFEFFERKÖRNER.

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Desuden kommer vi på en særlig BYRUNDTUR i bus med en erfaren guide (med lærerbaggrund). Vi ser den nybyggede ELBPHILHARMONIE og når også en HAFENRUNDFAHRT (inkl. let frokost). Alt sammen relevant for lejrskoleture.

Se program her: Hamburg

De to aftenmåltider planlægger vi på spændende steder: Den græske restaurant SOTIRIS – kendt fra Fatih Akins film Kebab Connection – og restauranten EISENSTEIN, centralt i Altona i en ikonisk og fredet fabrikshal for skibsskruer.

Vi arbejder desuden på at finde et kulturtilbud en aften!

Vi skal bo på det hyggelige HOTEL ALTONA tæt på banegården i Altona (Hamburgs næststørste banegård). Bydelen Altona ligger ved Elben, tæt på centrum. Den har sin helt egen atmosfære: Altona var vigtig dansk havneby indtil 1864, og byen blev først indlemmet i Hamburg i 1938. Altona rummer mange spor fra ”danskertiden”.

Det bliver en rigtig spændende, lærerig og sjov tur – også med tid til Hamburg på egen hånd.

Turstart: Torsdag 3.10. (Tysklands nationaldag!) kl. 14 (seneste ankomst på hotellet). Turen slutter: Lørdag 5.3. kl. 13 (efter havnerundfart)

Pris og tilmelding på www.tysklaerer.dk

______________________________________________________

Andre spændende datoer til kalenderen:

Mød TLFG på Skolemessen Århus 10 -11 april

Og på Folkemødet Bornholm  på Klippescenen 14. juni kl. 14-15

TLFG’s afholder Tysklærerdage i København  25.  -  26. oktober 2019 på KU

Og i den forbindelse også TLFG’s 10 års Jubilæum 26. oktober 2019 i København