Tysklærerforeningen for grundskolen

Blog

Kunne være sjovere

Tysklærerforeningens bestyrelse har holdt møde. Det der presser mest på, er hvordan vi klarer vores arbejde. Og en sørgmodighed over alle de oplevelser vi går glip af, både fagligt og privat her i foråret 2020.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

TLFGs bestyrelse har haft møde. Det skulle have været ved Vandkunsten i København og superhyggeligt. I stedet blev det på google, og det har vi gjort mange gange før, så det gik da.

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Vi brugte en del tid på at tale om hvordan vores hverdage på jobbet helt konkret ser ud. Vi er nødt til at arbejde som det kan lade sig gøre, og vi må prøve at passe på os selv. Vores stress-niveau ligger på en skala fra trist resignation - over frustration - til at være særdeles presset. Der bliver anvendt en sand myriade af platforme, kanaler og sociale medier til undervisning og kontakt. Flere af os er kommet til at bede eleverne aflevere tekster og videoer, så de kan kommunikere, blot for at opdage at arbejdet med rettelser og kommentarer risikerer at blive meget omfattende. Man undgår ikke et stort arbejde med at tilpasse hele sin praksis til den nye virkelighed. Desværre er det vanskeligt at fastholde de svageste elever, og ofte skal man som tysklærer kæmpe ekstra for at få en fornuftig tidsramme.

Vi glæder os til alt dette er ovre. Blandt andet fordi vi har to arrangementer i støbeskeen: studietur til Berlin og Tysklærerdage i Sønderjylland. Der er godt styr på begge, og ja, hvis du vil med, så hold øje med: www.tysklaerer.dk. TLFG skulle have markeret sig ved Skolemessen i Århus, ved folkemøder i Ribe og på Bornholm, samt diverse konferencer. Det er vigtigt for foreningen, men det er jo også sjovt at være med til.  Stort set alt er aflyst. Vi var i gang med at få kontakt til den nye regering og til DI, men det må vi have til gode.

Så foreningsarbejdet fungerer, men det er ikke så sjovt. Det samme kan man sige om undervisningen, bare med forpligtelsen og den noget voldsommere arbejdsbyrde til forskel.