Tysklærerforeningen for grundskolen

Blog

Tysklærere tager flot imod e-Twinning - online!

eTwinning ambassadører og tysklærere Charlotte Rørbøl og Lotte Tingsager afholdt et 45 minutters gratis webinar for tysklærere med formålet 'at komme godt i gang med at tænke eTwinning ind i din kommende årsplan’.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tilmeldte tysklærere blev inviteret til at deltage i forløbet ”Tysk på flere måder” af de to eTwinning lærer-ambassadører. Her fik deltagerne information om - samt hjælp til, at komme i gang med et tysk-fagligt eTwinning-projekt, som man kunne deltage i gennem næste skoleår.

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Stor succes

Der var 40 tilmeldte deltagere til webinaret, hvoraf ca. 20 dukkede op. Det er en imponerende flot tilslutning til et e-Twinning webinar.

De to lærer-ambassadører havde organiseret det således, at Charlotte præsenterede og fortalte, mens Lotte samlede op på deltagernes spørgsmål undervejs.

Webinaret introducerede eTwinning på tysk: https://vimeo.com/141782318

En oplagt mulighed

Et webinar tager kort tid, er ret uforpligtigende og nemt at deltage i. Selv deltog jeg også, og jeg var imponeret af de to damers indføring af deltagerne i en tyskfaglig eTwinning-verden. Må indrømme at et webinar er en form, der kan noget i forhold til hurtigt og smidigt at udbrede viden, inspiration og inddrage deltagernes spørgsmål med det samme.

Mange tysklærere har svært ved at få bevilget tyskkurser. Et kort webinar er et muligt alternativ og en overskuelig mødeform, selvom den naturligvis ikke kan erstatte det fysiske møde - men et webinar kan noget andet. I forhold til at bidrage til viden, information og hjælp kan et webinar være et virkeligt godt og smidigt supplement.

Opfordring

Jeg håber virkelig webinaret bliver gentaget også næste skoleår, og jeg vil varmt anbefale tysklærere at deltage.

For at give lidt ide om indhold, følger nu lidt inputs fra webinariets program for tysklærere.

At komme godt i gang med at tænke eTwinning ind i din kommende årsplan’.

Tid: 45 min. Online - tilmeldte følger et givet link og er derpå med i ’web-rummet’. Deltagelse er både gratis og uforpligtigende. Er det ikke noget alligevel, kan deltageren blot forlade webrummet uden det forstyrrer de andre deltagere.

Hvorfor arbejde med eTwinning?

Hvad kan eTwinning gøre for elevernes motivation?

Hvordan køres et projekt?

Hvilke værktøjer tilbyder eTwinning desktoppen?

Hvordan kan eTwinning bidrage til brug af digitale værktøjer?

Og så vil jeg slutte af med to helt dugfriske, aktuelle eventtilbud, som du kan finde på etwinning.dk