Tysklærerforeningen for grundskolen
Blog
Bare vi kunne møde dem……
Kulturmøder - Akkreditering - et nyt tiltag
Kulturmøder
Intet er mere spændende for elever end at møde udenlandske elever på samme alder. Opleve den fremmedartede kultur og især opleve, at de kan kommunikere med ’ de andre’ fordi de kan et fremmedsprog. Og ikke mindst dele oplevelserne med resten af klassen. I det autentiske møde bliver den fremmede en ligestillet ven, som eleven spejler sig i. Og når skoler kan arrangere dette møde mellem elever på tværs af landegrænser, er de med til at nedbryde fordomme, udvikle elevernes verdensforståelse, faglighed og selvtillid. Men frem for alt er skolen med til at give eleverne en oplevelse for livet. Og tiden kommer igen, hvor vi kan rejse ud og møde hinanden.
Mange elever har været afsted eller arbejdet i samarbejdsprojekter og fået de unikke oplevelser gennem tildelte EU-midler til skolen. Vi kender dem som Comenius projekter, der i dag hedder Erasmus+ projekter.
For skolen ligger der en lang ansøgningsproces forud. Det er store tidskrævende ansøgninger, der skal skrives. Skrivearbejdet begynder typisk lang tid før projektet er en realitet og usikkerheden er der - vil midlerne blive bevilget?
Akkreditering
Jeg har været med i disse skriveprocesser nu tre gange, så jeg spærrede i den grad øjnene op, da der med den nye 7 årige Erasmus+ periode pludselig var en helt unik ny mulighed. Akkreditering. Og hvad er så det? https://ufm.dk/uddannelse/tilskud-til-udveksling-og-internationale-projekter/opslag/ny-mulighed-for-at-soge-om-erasmus-akkreditering
Skolen kan nu søge akkreditering for hele perioden. Dvs. blive godkendt en gang for alle, og så mere spontant og uden den store ansøgningsproces søge midler til selv med sin klasse at mødes med en partnerskole. Eller komme på det kursus eller den konference, man brænder for at deltage i.
Genial mulighed
Jeg ser en kæmpe mulighed her. Før fandt vi partnere og skulle igennem en ansøgnings proces med skrivning og godkendelse, før vi gik i gang. Nu kan vi faktisk have et godt skolesamarbejdsprojekt og så i løbet af processen finde ud af, at vi gerne vil lave skoleudveksling. Og så søge om midler hertil gennem Erasmus+ i en forsimplet ansøgningsrunde. Midler godt nok kun til os selv - men partnerskolen kan formodentlig gøre det samme, hvis de ønsker midler til genbesøg.
Erasmus+ og Akkreditering.
Min skole er nu i gang med en sådan akkrediterings ansøgning. Jeg har siddet med skrivearbejdet og må indrømme at det er en tungere sag, end jeg havde regnet med og den tager nogen tid. Men stadig - håber på skolen får en sådan akkreditering. Det er et genialt tiltag.
Der er ansøgningsfrist 29. oktober - men man kan jo søge igen senere, hvis ikke det nås.