Tysklærerforeningen for grundskolen

Blog

Den glade mund

Grænseoverskridende livretter som børnene selv har skabt, elsker og gladeligt deler - for så selv at ’kokkerere’ og smage hinandens sjove livretter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

’Den glade mund’ indeholder velkendte favoritter, nogle tilsat et overraskende tvist andre er helt nye eksperimenterende opskrifter - fælles for dem alle er at de er skabt med glæde og alle har en betydning for eleverne.

Ovnretter, Gryderetter, Supper, Sandwich, Salater, Grød og Desserter

Her er f.eks. 3 livretter lavet af elever i Flensborg:

      

Bogen er et samarbejde mellem 5 specialskoler i Danmark, Norge og Tyskland. De deltagende elever er i alderen 6-25 år og projektet lægger vægt på en praktisk tilgang til læsning og matematik og på at inddrage den internationale dimension.

Se projektet her: https://twinspace.etwinning.net/81192/home

Ideen med kogebogen er enkel, sjov, praktisk og lærerig og kunne sagtens laves på andre sprog også. Dette projekt er desuden spændende fordi det tilligemed udmærker sig ved en meget blandet aldersgruppe.

Tovholder på projektet er Lonnie, lærer og eTwinning ambassadør.

https://www.youtube.com/watch?v=3SeewTM6zYc&list=PLtcr7ygPPhKDwiqlkoKK8s6WvrkhGs7-D&index=10&t=0s

Hvad er eTwinning:www.etwinning.net