Blog

Tag jorden rundt på tysk

På onsdag-torsdag kan du rejse verden rundt on line. Du har overvældende mange foredrag og workshops at vælge imellem på German Teacher Virtual Conference hos Goethe Institut. Det er en gave. Koster ingenting.

Publiceret Senest opdateret

Tal tysk med hele verden

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Godt og sjovt til undervisningen

Konferencen varer et døgn, og konceptet er at tyskfolk i forskellige verdensdele bidrager med indholdet, så nogle vil være i fuld gang mens andre sover. I løbet af døgnet er der mange 30 minutters foredrag og 45 minutters workshops. Onsdag aften er der fx mulighed for at høre foredrag om didaktiseret musik, at anvende eventyr til tidlig tysk eller om det bedste fra den analoge, den digitale og den hybride ”verden”. Kl 19 kan du deltage i en workshop om bevægelse og teater i undervisningen. Selvom det er on line, er det sikkert sjovt.

Til de evindelige diskussioner

Hvis du er en natteravn kan du efter midnat eller endda ud på morgenen deltage i en workshop om godt og skidt ved GoogleTranslate og DeepL. USA har overtaget ansvaret for indholdet efter ungernes puttetid. Hvad har tysk overhovedet at gøre i USA? Det er der et par indlæg om. Diskussionen om bedømmelse bliver taget op af Sydasien ca torsdag middag. Kooperatives Lernen som målbart instrument – det kunne lyde som målstyring. Men man kan jo klikke sig ind og høre nærmere, og sidenhen se om der var grund til at være irriteret.

Kreativ i Australien og Asien

Det ser ud til at Sydøstasien, Australien og New Zealand har sat et tema op angåendeu uddannelse og kreativitet. Se blot disse overskrifter: Spaß mit Luftballons und der KinderUni, Blackout Poetry im DAF-Unterricht, Kia Ora Berlin Wall … Når du zoom’er ind på Europa i løbet af torsdagen, vil du finde mere direkte fokus på børneundervisning og på elevers og læreres motivation.

fra De nordiske digitale Tysklærerdage 2021

Velkommen i dit netværk

Hvis du blandt andet motiveres af kontakt med kolleger eller af at vide at der er en verden uden for Hvide Sande, så kan on line arrangementer være en udmærket mulighed. Goethe Institut har gennemført flere af den slags. For eksempel de Nordiske digitale Tysklærerdage dengang vi var lukket ned pga. covid. Undskyld min forfængelighed, men jeg ranker lige ryggen når jeg bliver genkendt på en fysisk konference af en eller anden ping som jeg har mødt virtuelt. Eller omvendt.

Når vi i TLFG holder on line møder, er der nogle kolleger der er meget flittige til at deltage, Annette og Lillian fx . Sådan er det nok også på verdensplan. Så hvis du er en der af faglige eller sociale årsager altid er med, kan du altså her udvide dit revir til hele verden.

https://blog.folkeskolen.dk/blog-borneliv-ledelse/nordens-forste-digitale-tysklaererdage/3345250