Tysklærerforeningen for grundskolen

Blog

Hvad skal vi med tysk?

Forlaget Alinea har udsendt en podcast i rækken Didaktor. Nedenstående podcast beskæftiger sig med spørgsmålet ”Hvad skal vi med tysk?”  I udsendelsen medvirker lærere og elever fra Hårup Skole ved Aarhus samt centerleder ved Det Nationale Center For Fremmedsprog, Vest Hanne Wacher Kjærgaard Endvidere medvirker forfatter Knud Romer, der er med på en telefonsamtale.  Han uddyber, hvad han mener, når han siger, at vi får verden foræret på ny, hver gang vi lærer et fremmedsprog.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forlaget Alinea har med Anders Schunk som interviewer været på besøg i 8. klasse på Hårup Skole, hvor han har talt med tysklærerne Ida Schumann og Emma Lemmer Jørgensen og ikke at forglemme eleverne Mikkel, Mille, Nikolaj og Dicte.

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

De fortæller alle åbent, ærligt og engageret om, hvorledes de arbejder med og lærer det tyske sprog. Og deres holdning er ikke kedelig!

Samtalerne suppleres med samtaler med Hanne Wacher Kjærgaard, centerleder for Det Vationale Center For Fremmedsprog afdeling vest i Aarhus (https://ncff.dk). Endvidere medvirker forfatteren Knud Romer, der er opvokset på Sjælland med en dansk far og tysk mor.

Romer udtrykker bland andet: ”Man skal ikke glemme, at dansk er tysk. Det er germansk. 70 % af vores sprog er tysk. 20% er låneord” og Hanne W Kjærgaard udtaler bl.a.: ”Man plejer at sige, at man sagtens kan købe på engelsk i Tyskland, men man kan kun sælge på tysk. Man er nødt til at møde den anden, der hvor den anden er, og det at kunne møde folk på deres eget sprog er også en måde at vise respekt på”.

Brug ikke tid på at læse – brug tid på at lytte til podcasten: https://www.blivklog.dk/podcast-hvad-skal-vi-med-tysk/ 

De 22 minutter er givet godt ud!