Blog

Henriksen

Vær med!

Tysklærerforeningens bestyrelse er en hyggelig flok. Det kunne du være en del af. Hvorfor? Fordi du også er hyggelig. Eller vred. Eller nysgerrig, kreativ eller har krudt i måsen. På grund af din viden. Der er hårdt brug for det hele.

Publiceret Senest opdateret

Vred

Du gør det så godt du kan. Men du har susende travlt. Måske står du stort set alene med overbygningen. Eller eleverne er trætte når de endelig får tysk i sidste lektion. Skolen har så mange spændende initiativer og special-uger, at det er umuligt at få flow i hverdagens undervisning. Hvordan skal det gå, når eleverne også skal have håndværker-timer og være kortere tid i skole? Og 7.b. Suk. Og deres forældre.

Hvis du engang i mellem føler dig urimeligt behandlet, er det måske fordi du bliver urimeligt behandlet. Og før du eksploderer i vrede, var det måske en ide at overveje, om vi kan hjælpe hinanden med at gøre noget ved det.

Virkeligheden

Du ved hvordan det føles at stå ansigt til ansigt med 7.b. Hvem ellers? Mon en djøf’er, en skolechef, oldermand eller lingvist har prøvet noget der ligner? Kan du se det; din viden skal i spil. Ellers træffes der beslutninger på galt grundlag. Du kan gennem TLFGs forbindelser og netværk arbejde for at de rigtige beslutninger får en chance.

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Krudt og krea

Der er brug for din energi til at holde gryden i kog. TLFG inviterer hvert år til Tysklærerdag for fulde huse. Den er du velkommen til at sætte dit præg på. Hvad synes du kollegerne trænger til at opleve? Eller har du en god ide til en aften med musik, spændende gæster til en ophedet diskussion, Bratwurst for nørder…? Eller kunne du tænke dig at give tyskfaget stemme gennem tyskbloggen på folkeskolen.dk?’

Tid?!

Nå ja. Du har jo travlt. Men tid kan være rigtig godt givet ud. TLFGs bestyrelse mødes fysisk et par gange om året. Derudover har vi måske 4 digitale møder, da vi bor spredt i hele landet. Afhængig af hvad vi har involveret os i hver især, mødes nogle af os fx hos STUK, på Folkemøde, ved konkrete projekter, hos Det Nationale Center for Fremmedsprog.

Så tjek os ud på www.tysklaerer.dk, og skriv på info@tysklaerer.dk at du kunne tænke dig at indtræde i bestyrelsen. Vi glæder os til dig.

Liebe Grüße 

Tysklærerforeningen for Grundskolen