Cats in Space

En tidsmaskine med plads til 12 katte bliver drevet af kattemøg. Ungernes fantasi spiller ping-pong over verdensdele.

Publiceret Senest opdateret

Denne tidsmaskine blev tegnet og beskrevet af nogle elever fra øen La Reunion (ud for Madagaskar). Auf Deutsch. Mine elever byggede en model af den og lavede den lille fine film. Til stor begejstring syd for ækvator. Det var en af flere mærkværdige konstruktioner fra en nyligt afsluttet etwinning.

Ja, det ligner rimelig skideskørt spild af tid, og indrømmet: der er sikkert noget, vi ikke har nået. Men der var flere processer i det. Eleverne startede med at fortælle om sig selv, siden skrev de om, hvor de geografisk havde været og udvekslede drømmemål i tid og rum. På den måde var der en del skriftlighed i det.

Tysklærerforeningen for grundskolen

Her skriver på skift medlemmer af Tysklærerforeningen for grundskolens bestyrelse.

Det er muligt, at du og dine elever vil synes bedre om at lave noget mere jordnært. Bare rolig, det kan man også – Julehilsner, modalverber og hobbies – sagtens. Jeg tror, at det i sidste ende kan svare sig at udsætte eleverne for uforudsete ting i tyskundervisningen. Alene det at unge mennesker, som bor langt ude i det indiske ocean, lærer tysk, må siges at være overraskende. Men det gør de fordi La Reunion er fransk. Og så får man åbenbart en europæisk skolegang.

Jeg har arbejdet sammen med den pågældende lærer tidligere. I en årrække arbejde jeg med temmelig mange ”twinn spaces” – men så blev etwinning sendt i tørdok og tømt for indhold. At samarbejde med Isabel igen er en ny start. Desværre blev projektet meget skriftligt og via læsning. Jeg ville gerne have haft at eleverne kunne kommunikere mere direkte med hinanden. Det var dog ikke muligt fordi forbindelsen til La Reunion ikke var stabil. Der er bare kæmpelang afstand. Men nu er vi i gang.