Tysklærerforeningen for grundskolen

Blog

Gruppeprøve STATUS

Vi er nået langt. Vi glæder os til nyt fra Styrelsen og til at møde tysklærere fra hele verden.

Publiceret Senest opdateret

Hvor står vi konkret med arbejdet for en gruppeprøve i tysk og fransk? Modellen er nu afprøvet mindst 10 gange på forskellige skoler. Nogle skoler har fået lov til at anvende gruppeprøve ved fs9 og fs10 de næste tre år. Der er stadig ansøgninger undervejs, vi fra "TLFGs Læseklub" er stadig begejstrede for vores ide, og efter sommerferien vil den blive præsenteret for sprognørder fra hele verden.

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Undervisning og kvalitet

I skrivende stund ved vi at folk i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har en proces i gang med at sætte rammerne for forsøget. Vi ved virkelig ikke mere, men venter tålmodigt på nyt. Man kunne forestille sig at ”rammerne” blandt andet indeholder arbejdet med at klæde lærere og censorer på til at gennemføre prøverne. Måske bliver der mindre brug for con amore indsatsen fra arbejdsgrupppen - helt fint. Hvis din skole har planer om at deltage vil det være en god ide at søge snart, så I også kan blive rammet ind.

https://www.folkeskolen.dk/afgangsprover-fransk-tysk/ide-med-gruppeprove-i-tysk-bliver-til-et-officielt-trearigt-forsog/4627074

Interesse for at hjælpes ad

I Facebookgruppen ”Forsøg med gruppeprøve i tysk og fransk” har der været livlig kommunikation. 180 tysk- og franskfolk har vist interesse ved at melde sig ind i gruppen. Naturligvis har spørgelysten været stor, især til hele den praktiske del. Det er et ret tidskrævende arbejde at finde links og gode spørgsmål. Derfor vil vi lærere få stor glæde af at mødes, når vi lige er kommet godt i gang med året, og dele vores ideer med hinanden. Man kunne også forestille sig at vi gennemførte en gruppeprøve med os selv som deltagere.

https://blog.folkeskolen.dk/blog-dansk-danskundervisning/hvorfor-laese/117834

Fra vinterlæsning til sommerferie

Vi der tog initiativet en gang for halvandet år siden - det var i en virtuel læseklub - har arbejdet af hjertens lyst. Jetzt kommen die Profis ran, for projektet er med godkendelsen fra styrelsen ikke i vore egne hænder alene, der vil sandsynligvis ske en tilrettelæggelse "ovenfra". Arbejdsgruppen vil dog stadig hjælpe til med at forsøget forløber på bedste vis. Det har krævet vedholdenhed at nå så langt. Fedt at så mange er med, og godt vi snart har ferie. Så skal der arbejdes med indlægget til Internationaler Tagung der Deutschlehrer*innen.

Wiener kongres

I august mødes en ustyrlig masse tysklærere på en verdenskongres i Wien. Initiativet – nu forsøget – med gruppeprøve i fremmedsprog bliver præsenteret der. Det vil indgå i arbejdet hos den sektion som arbejder med at udvikle måder at evaluere sprog på. Det bliver så super spændende at finde ud af om kolleger fra Polen, Italien, Langbortistan kan se fidusen. Om de overhovedet kan kategorisere vores model inden for feltet ”eksamen”.