Tysklærerforeningen for grundskolen

Blog

Zweimal - Den Tyske Ambassade i Danmark

Inden for kort tid var jeg inviteret til to arrangementer af Den Tyske Ambassade.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Første arrangement

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Infomationsmøde i forbindlese med det Dansk-Tyske Kulturelle Venskabsår 2020.

Det er første gang jeg besøger Den Tyske Ambassade i den imponerende bygning med den meget flotte udsigt på 12 sal, hvor informationsmødet blev holdt. Jeg mødte for første gang på den nye tyske ambassadør i Danmark Detlev Rünger, der åbnede mødet med en velkomsttale. Flere taler fulgte.

Natonalmuseet præsenterrede deres store Tysklandsudstilling, der åbner her allerede i november https://natmus.dk/nyhed/nationalmuseet-saetter-fokus-paa-tyskland/

Den Tyske Ambassade i København og Goethe-Institut Dänemark præsenterde de 10 udvalgte projekter, der havde søgt støtte til projekter i forbindelse med venskabsåret. https://www.goethe.de/ins/dk/da/kul/dd2/21674786.html

Jeg kan ikke huske alle de ti projekter og ikke finde dem, men det handlede om musik, teater og andre kulturområder - Vi hørte en af projektdeltagerne spille et stykke klassisk musik, og vi så lidt af det begyndende arbejde på en animationsfilm, som Animationsværkstedet i Viborg har fået midler til.

Venskabsåret markeres med rigtig mange arrangementer rundt om i både Danmark og Tyskland.

Den anden anledning

The Day of German Unity Reception on October 8, 2019 at 18 hrs. at Axelborgsalen.

Som hvert år fejres genforeningsdagen mellem Øst- og Vesttyskland med en reception og her var jeg personligt inviteret med sammen med min mand. Det var meget højtideligt, og der var mange folk til receptionen, der blev holdt i Axelborgsalen i København.

Ambassadøren, Detlev Rünger, holdt en tale om temaet på engelsk, et sangkor stod på en trappe i rummet og sang. Derefter kvitterer også vores Erhvervsminister Simon Kollerup (S) med en flot tale. Og jeg skal nok love for jeg spærrede øjnene op - han holdt talen på flot og flydende tysk. Dyb respekt - det viser blot igen, igen at med engelsk kan man måske gøre sig forståelig, men med tysk som sproglig kompetence, kan man langt mere og har betydningsfulde ’strenge at spille på’, der giver både anerkendelse og pondus i en tysk-dansk relation på både det kulturelle og politiske plan.

TLFG

Jeg deltog begge gange sammen med Carl Kinze, der også var inviteret. Vi er begge helt sikkert inviteret, fordi vi er henholdsvis formand og næstformand i TLFG - Tysklærerforeningen for grundskolen. Vi var inviteret sammen med repræsentanter fra andre organisationer og netværk, der samarbejder med Den tyske Ambassade.