Tysklærerforeningen for grundskolen

Blog

På jagt efter juleaktiviteter?

Det kan du finde her, men det handler om meget andet også d. 26.-27 november på TLFGs Tysklærerdage på Knivsberg. Her finder du inspiration og muligheder til din tyskundervisning i et tyskfagligt forum, hvor der også er tid til netværk, sjov og hygge med kollegaer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På TLFGs Tysklærerdage kan du opleve Thomas, Heidi og Mona. De tre arbejder til dagligt i Deutsches Haus. De vil præsentere Das deutsche Haus i Sindal. De har et par aktiviteter med fra deres juleprogram, som deltagerne skal afprøve. Der vil desuden være tid til spørgsmål om husets didaktik, idéer og hvordan, det blev til. 

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Dette er en ud af fire workshops på Tysklærerdagene på Knivsberg i Sønderjylland d. 26-27 November.

Vi fejrer – et år forsinket – Genforeningen og Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår. Vi var nødt til at aflyse sidste år – ligesom så mange andre pga. corona nedlukning – men vi ønsker også være med til at fejre Genforeningen og mener egentlig, det er er Venskabsår hvert år. TLFG har tidligere haft fokus på det danske mindretal syd for grænsen men ønsker også at fremhæve det tyske mindretal nord for grænsen og det flotte arbejde der foregår i grænseregionen for tysk.

Det smukt beliggende Bildungsstätte Knivsberg i Sønderjylland er naturligvis rammen om Tysklærerdagene.

Hvor godt kender du det tyske mindretal?

Tysklærerdagens anden dag, den 27. november giver en rigtig god mulighed for at skaffe sig viden fordi vi besøger nemlig det nye museum for det tyske mindretal i Sønderborg.

https://deutsches-museum.dk/

Og så lykkedes det at blive klar med det spritnye Grenzklang. Grenzklang er det nye sanghæfte med seks nykomponerede sange med musik af Anders Møller og tekster af Mette Møller og Adeline Raahauge Muntenjon. I sangteksterne mødes det tyske og danske sprog, som rimes på tværs af hinanden, og sangene tager udgangspunkt i nære emner som familie og hverdagen.

Vi skal høre meget mere nyt fra det sønderjyske område i forhold til tidlig tysk og udvekslingsmuligheder.

Workshops

Ud over Deutsches Haus er der mulighed for at vælge tre andre workshops.

Lærer til lærer ledes af Birthe Sidsel er altid et hit. Her deler deltagerne deres gode undervisningsforløb og laver en fælles materialebank til deling af de mange ideer.

Du kan høre om TV og Film til tyskundervisningen, og også høre hvad Nabolandskanalerne kan tilbyde på tysk.

Adeline Raahauge Muntenjon – som tidligere har præsenteret Grenz Genial - er på banen igen. Denne gang med workshop om billedbøger og Lapbooks i tyskundervisningen.

Andet

Du kan selvfølgelig også møde Goethe Instituttet og andre forlag.

Efter det faglige program fredag går vi til hygge og hyggeligt samvær med vores tyskkollegaer. Inden middagen fortæller det lokale bryggeri Fuglsang om deres øl, og vi får smagsprøver. Så skal vi naturligvis hygge med god mad og finurlig underholdning.

Lørdagen er der ekskursion til museet og mulighed for deltagelse i TLFGs årlige generalforsamling.

Find program og tilmelding på www.tysklaerer.dk