Læserottens univers

Deutsch ist sexy. Hvilken tysklærer kender ikke muleposer, plakater, dimser fra HausLingua? Den sprudlende Stinna Krebs er på vej med godt nyt til din undervisning. Mød hende i Flensburg.

Offentliggjort Sidst opdateret

Tingene fra Deutsch ist sexy har så meget power, som var de merchandise til promovering af noget fra en kæmpe koncern. Nu får det superstærke brand endnu et anvendeligt produkt at markedsføre, nemlig et tysk læringsunivers af fortælling, sang og bevægelse. Oplev det på  Tysklærerdagen '24 i Flensborg. Mere info på www.tysklaerer.dk.

De fem

Tysklærerforeningen for grundskolen

Her skriver på skift medlemmer af Tysklærerforeningen for grundskolens bestyrelse.

Lola Leseratte er en af fem dyr som optræder i den kommende bog. Peter Partylöwe, Freddy Frechdachs og flere figurer er charmerende og positive. De indgår i historier, som vel at mærke har et alvorligt ment tema om at være forskellige. Til bogen hører sange, som bliver tilgængelige på Spotify og derved kan støtte elever og lærere, der til tider synger med hver sin snabel. Der er videoer med danse, som understøtter forståelsen og indlæringen.

De tre

Universet er opstået som et samarbejde mellem tre forskellige kapaciteter. Stinna Krebs er duracell-kaninen med alle ideerne. Hun er storytelleren og sprogmennesket. Hendes mand Anders komponerer sangene sammen med Stinna. Han er lærer på mellemtrinnet, så han kan afprøve materialet ude i virkeligheden. Sidst men ikke mindst er der illustratoren Klavs Moltzen som har designet de uimodståelige funkis-agtige skikkelser.

Til undervisningen

Krebs & co udgiver et læringsunivers, bestående af bog, sange, danse og undervisningsmateriale cirka til mellemtrinnet. Som bekendt ønsker regeringen at eleverne skal vente til 6. klasse før de må lære tysk. Er Lola Leseratte så for barnlig? Her ved Stinna Krebs fra sin hotline til mellemtrinnet, at eleverne tolererer relativt mere ”pattethed” når det drejer sig om sproglæring. Stinna håber også at sangene bliver sunget uden for tyskundervisningen.

En god oplevelse

Deutsch ist sexy – humoren opstod som modtræk mod den trættende negative diskurs om alt tysk. HausLingua har her haft en virkelig heldig hånd. Du har chancen for at opleve Lola, Krebsene og det nye materiale på tysklærerdagene i Flensburg. Sidste år fik Stinna og Anders hele salen til at synge og gynge, dette år laver de en workshop, hvor interesserede kan lære universet at kende.

Mere info om arrangementet på www.tysklaerer.dk