eTwinning

Blog

2020

Det evigt tilbagevendende mantra ved nytårstid: Hvad skal mit nytårs-fortsæt være i år?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mon ikke mange af os kender til ”spise mindre kage”, ”dyrke mere motion”, "besøge gamle venner og slægtninge lidt oftere” og meget andet. Omkring vinterferien har disse planer det tit med at ebbe ud.

Hvad med at prøve noget nyt denne gang?

Har du endnu ikke fået gang i det internationale samarbejde, så er tiden måske inde til at give det en chance.

eTwinning

eTwinning er en gratis og sikker digital platform udviklet for lærere og elever til at netværke og lave skolesamarbejdsprojekter i Europa. Vi er nogle eTwinning ambassadører fra grundskolen, som gerne vil udbrede kendskab til de mange muligheder med eTwinning. Beskrive, debattere og dele gode undervisningsforløb i forhold til eTwinning. Vi vil bruge bloggen til dels at beskrive og debattere vores arbejde med eTwinning og dels at beskrive spændende projekter med og til elever i eTwinning projekter.

Måske har du stiftet bekendtskab med eTwinning, men ikke fundet overskud til at komme i gang.

Ud over selve platformen www.etwinning.net , der er stedet, hvor man skaber kontakt og opretter projekter, så er vi nu 19 ambassadører rundt omkring i landet. Vi står parat til at hjælpe dig og dine kolleger med at få projekter op at køre. Find os her https://etwinning.dk/ambassadoerer/

Det behøver ikke tage så frygtelig lang tid at få gang i et projekt, og jeg lover dig, det er ikke svært at motivere eleverne til eTwinning, når først de har prøvet det én gang.

Hvilke fag egner sig bedst til eTwinning?

Det gør næste alle fag. Det handler meget om at se mulighederne og få de gode ideer. Jeg har fx lavet de fleste af mine projekter i matematik. På eTwinning platformen kan man lade sig inspirere af kolleger rundt om i Europa. Der er virkelig mange kreative folk derude.

Hvilke aldersgrupper henvender det sig til?

Alle fra dagtilbud til gymnasieklasser. (Faktisk er det imponerende hvor meget, man kan lave med 3-6-årige.)

Så kære kollega:

Skal 2020 være året, hvor du får gang i et konkret og virkeligt internationalt samarbejde?

Skal 2020 være dit eTwinning-år?

Så spring ud i det sammen med det nye år!

GODT NYTÅR!