eTwinning

Blog

Nordic Craft en del af eTwinning

Creating Really Advanced Future Thinkers. Tværfagligt, nordisk projekt omhandlende innovation for skoleelever.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi deltog i år for første gang i dette fantastiske projekt, som oprindeligt var udtænkt af en gruppe entusiaster under STIL (Styrelsen for IT og Læring).

Når man melder sig til et sådant projekt, skal man gøre sig klart, det tager tid. Tiden er dog mere end godt givet ud.

27 elever og to lærere fra vores internationale linje var klar og velforberedt til det store Kick-off webinar, der blev holdt en tirsdag eftermiddag i november. Forinden havde vi inddelt os og forberedt os med bl.a. oprettelse af forløb i Twinspace.

eTwinning

eTwinning er en gratis og sikker digital platform udviklet for lærere og elever til at netværke og lave skolesamarbejdsprojekter i Europa. Vi er nogle eTwinning ambassadører fra grundskolen, som gerne vil udbrede kendskab til de mange muligheder med eTwinning. Beskrive, debattere og dele gode undervisningsforløb i forhold til eTwinning. Vi vil bruge bloggen til dels at beskrive og debattere vores arbejde med eTwinning og dels at beskrive spændende projekter med og til elever i eTwinning projekter.

Vi skulle kreere fremtidens familiebolig med inspiration i en (selvvalgt) frugt. Herefter blev vi parret med en skole fra et af de andre deltagende ”lande” - i vores tilfælde en skole fra Nuuk.

Trods tidsforskellen, var vi lykkedes med et online møde for lige at hilse på og fortælle om vores første tanker. Vores elever havde valgt at lade sig inspirere af et æble, en kokosnød og en ananas.

Efter et virkelig godt og inspirerende oplæg af Mads Sode (STIL) og Asbjørn Staunstrup Lund (Vandkunstens Architechts), gik det ellers slag i slag.

Mellem oplæg skulle eleverne nemlig udtænke og lave deres første skitse/model af deres hus.

Der var meget kort tid og alt skulle dokumenteres og lægges på en padlet, så partnerskolen kunne kommentere og spørge.

Oplæggene handlede om bæredygtighed, samarbejde, nytænkning og inddragelse af nye IT værktøjer.

Eleverne gik på med krum hals og tiden fløj afsted. 

Efterfølgende skulle der arbejdes frem mod deadline, som var 11. december. Der blev bygget modeller og creeret virtuelle rum i den helt store stil. Trods Corona-nedlukning, lykkedes det os lige at blive færdige til tiden.

Elevernes respons har været langt overvejende positiv. Sjovt, spændende, men også ret udfordrende. Det var nødvendigt med samarbejde og tidspresset i forhold til deadlines blev ikke mindre af, at vi led massivt under smittespredning på skolen.

Alle burde få chancen for et sådant forløb. Derfor er det SÅ ærgerligt, man fra STIL (ministeriets) side har valgt at nedprioritere og lukke Nordic Craft.

Et projekt med innovation, internationalt udsyn og massivt samarbejde er desværre ikke vigtigt. Trist, men fakta.

Jeg tænker, vi nok vil prøve at lave noget selv i fremtiden - dog i en noget mindre målestok.