eTwinning

Blog

There is a superman inside us all

Motorisk uro, dagdrømmeri, mistet overblik på en given opgave er noget, jeg fra tid til anden oplever hos mine elever, når jeg underviser på specialskolen Pilehaveskolen i Assens, men også noget jeg hører om fra kollegaer i grundskolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kunne derfor være interessant at lave et internationalt eTwinning-projekt, hvor fokus var på lette enkelte basisøvelser, hvis mål var at gøre eleverne mere undervisningsparate, uanset om de tilhørte grundskole- eller specialklasseregi. Sådan startede tankerne bag eTwinning-projektet “There is a superman inside us all”.

I samarbejde med Pilehaveskolens ergo/fys-team blev der udarbejdet enkelte, let tilgængelige basisøvelser med fokus på at styrke coremusklerne samt arbejde med elevernes arousal.

Alle deltagende elever i projektet skulle hver skoledag i projektperioden, som forløb fra uge 34 til uge 41 i dette skoleår, lave øvelserne, som ville tage ca. 5 minutter at gennemføre.

eTwinning

eTwinning er en gratis og sikker digital platform udviklet for lærere og elever til at netværke og lave skolesamarbejdsprojekter i Europa. Vi er nogle eTwinning ambassadører fra grundskolen, som gerne vil udbrede kendskab til de mange muligheder med eTwinning. Beskrive, debattere og dele gode undervisningsforløb i forhold til eTwinning. Vi vil bruge bloggen til dels at beskrive og debattere vores arbejde med eTwinning og dels at beskrive spændende projekter med og til elever i eTwinning projekter.

Fysisk Aktivitet

At være fysisk aktiv og styrke vores muskler er noget vi alle har godt af. Gennem sport kan man komme af med ekstra energi eller opbygge ny energi, gennem sport kan man i en vis udstrækning lære at regulere sit energiniveau.

Som specialklasselærer oplever jeg elever, der rigtig gerne vil være fysisk aktive, men har store udfordringer ved at indgå i holdsport i deres fritid. At håndtere alle rammerne omkring holdsport: overblikket på banen, huske aftalt taktik med videre kan være en stor udfordring.

Individuel sportsgren

Derfor var det en oplagt mulighed at præsentere eleverne for en individuel sportsgren i forbindelse med projektet. Den danske ultra-triatlet Kristin Stengaard, som i sommer vandt bronze ved VM på ultra-triatlon distancen (11 km svømning, 560 km cykling, 126 km løb) indvilligede i at deltage og blev en stor del af projektet. Eleverne fik lov at stille hende online spørgsmål, der blev beregnet træningsmængde, løbehastighed, svømmedistance mv.

Kristin Stengaard kom også forbi Pilehaveskolen og holdt oplæg, hvor hun fortalte om vigtigheden af vedholdenhed og kontinuitet for at forbedre sine evner og at det gælder, uanset om det er sport, læsning eller indøvning af matematiske færdigheder. At vi alle kan bestemme, hvordan vores indre supermand skal være.

”There is a superman inside us all”-projektet havde stor international tilslutning, der var 23 deltagende klasser fra 12 forskellige lande. Ligeledes deltog enkelte børnehaver i projektet.

International samarbejdsplatform

eTwinningsportalen kan bruges til mange typer af projekter, dette er et eksempel på et projekt, der er mere baseret på vidensdeling end et typisk samarbejdsprojekt.

Se her en video om "There is a superman inside us all" projektet med elevudtalelser: https://www.youtube.com/watch?v=vlNe0xNNQrA&fbclid=IwAR3rM3QbQvGtYbGlvCpWCLXH8myl2jpTqlKLOxq8lazekOX_IKc0xQJThvI