Blog

Opstartsaktivitet: Welcome back to school

Mangler du en idé til en opstartsaktivitet til dine engelskhold? Så læs med her. Jeg har nemlig fået inspiration fra en lignende aktivitet til danskfaget og lavede derefter min egen version til engelsk.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg håber, at I alle har haft en skøn sommerferie. Er I klar til at møde jeres elever i næste uge? Uanset om det er nye eller kendte elever, så kender I sikkert det der med at ønske at starte op på en særlig måde. 

Selvom du sikkert er ivrig efter at komme i gang med årsplanen, så kan det også være rart lige at lægge ud med en eller anden hyggeøvelse. En øvelse, som naturligvis er faglig, men heller ikke alt for kompleks og uoverskuelig. 

VIA CFU - dansk udskoling på Facebook

Jeg underviser også i dansk og har her stor glæde af gruppen VIA CFU - dansk udskoling på Facebook, hvor Finn Bangsgaard og Jan Frydensbjerg deler ideer og materialer til danskundervisningen. Hvis du også underviser i dansk, så tag lige og bliv medlem - den er en guldgrube af alt, hvad (dansklærer)hjertet begærer. 

Anyways, jeg så denne fine opstartsøvelse i gruppen, som jeg tænkte også kunne bruges i engelsk - med modifikationer naturligvis. Jeg lavede derfor min egen version. Her kan eleverne sidde og hygge med små skriveøvelser af forskellig sværhedsgrad. 

Skriftlighed i engelskfaget fra Day One

Jeg tænker ikke, at øvelsen nødvendigvis skal stå alene. Men ofte starter jeg mine engelsklektioner i et nyt skoleår med en masse mundtlige øvelser, og i år vil jeg prøve noget andet. Så kan vi altid tale om ferien (eller alt muligt andet) på et senere tidspunkt. 

Og ja, du kan jo bruge skriveøvelserne på alle mulige andre tidspunkter også, og du er også velkommen til at redigere i min version og lave dine helt egne. 

Velkommen tilbage i skolen - og god fornøjelse!