Jan Frejlev tænker højt

Blog

Lad nu medlemmerne vælge deres egen formand m/k

DLF´s medlemmer vil helt sikkert føle, at de har større indflydelse i deres egen forening, hvis de får lov til at stemme direkte ved formandsvalget. Det er et levn fra gamle dage, når det er de kongresdelegerede som vælger formanden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu må det snart være på tide med en nutidig procedure, når vi vælger en ny formand. Den gamle tradition med, at det er kongressen, og de kongresdelegerede som vælger formanden, virker i dag bedaget. I for sig er det en smuk tanke, når de bedste af vores ligemænd/kvinder fra lokalkredsene repræsenterer os medlemmer til kongressen, og vælger formand. Proceduren er bare forældet.

Desværre har valgproceduren indimellem ført til, at der kun en kandidat, da valget har været afgjort på forhånd. Heldigvis er det ikke sådan denne gang, hvor der er hele 4 kandidater at vælge i mellem.

Fordelene ved at have flere kandidater er, at det skaber en debat hos medlemmerne om, hvor foreningen skal hen. Samtidigt er kandidaterne nødt til at bekende kulør om, hvad de går ind for.

Jan Frejlev tænker højt

Lærer i dansk, engelsk, historie og drama. Har desuden været AMR og TR. Det betyder alt for mig, at lærerne har et godt arbejdsmiljø. Forvent, at jeg kommenterer og beskriver stort og småt i en lærers livlige virkelighed. Mit udgangspunkt er, at jeg ser verden i helikopterperspektivet. Vær beredt på, at det bliver langt i spyttet indimellem, og metaforer, sammenligninger og anekdoter vil flyve vildt med et glimt i øjet. Andre gange sætter jeg helikopteren ned på jorden for at gå på opdagelse i stort og småt fra min hverdag som lærer. Efter to år på Bornholm vender jeg i 2018 tilbage til København, hvor jeg er lærer på en folkeskole på Østerbro i hjertet af speltbæltet. Efter skoletid giver jeg min forholdsvis livlige fantasi udløb ved at skrive noveller og romaner, imens jeg spiller vinylplader. På bloggen er jeg næsten altid saglig. Kommentarer er altid velkomne.

DLF lever også i, at der foregår en levende debat om foreningens liv og virke. Hvis der kun stille en kandidater lukker det for debat. Desuden får det politiske spil med alliancer på tværs af kredse og holdninger mindre betydning, når det er medlemmerne som vælger formand. I sidste ende har den til enhver siddende formand et stærkere mandat, hvis han/hun sidder på et direkte mandat fra medlemmerne, ind på et indirekte mandat fra kongressen.

Sidst men ikke mindst vil det give mening for mange flere nyuddannede lærere, at de bliver budt velkommen i et åbent medlemsdemokrati, når de kommer ind i fælledskabet i DLF: