Jan Frejlev tænker højt

Blog

OK 18 - Formanden overbeviser, men tvivlen nager

Korte refleksioner efter TR-møde i Øst, hvor Hovedstyrelsen, og især Bondo forklarede, hvorfor et Ja til OK18 er bedre end et nej.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er netop trådt ud fra Scandic Hotel på Vester Søgade ved Søerne i København, og skynder mig at nedfælde mine umiddelbare indryk. Allerførst gør det indtryk at sammenholdet virker intakt og stærkt uanset om vi er fanget "between a rock and a hard place". Et "Ja" fjerner ikke Lov409, og ingen konsekvenserne af et "Nej".

Vores formand er i fin form og i godt lunei i trygge rammer i et fortroligt rum fyldt med TR´ere. Der var både sjove annekdoter fra de mange lange timer i Forligsen, og vi fik en skarp og overbevisende udlægning af, hvorfor det endte som det gjorde. Musketéreden holdt, men så langt holdt den hellere ikke, og vi kunne ikke have fået en bedre løsning. Finansministeriet blandede sig i forhandlingerne. Pedellerne har en meget bedre arbejdstidsaftale end lærerne etc.

Omdrejningspunktet var den allerede sagnomspundne kommission. Anders Bondo virker oprigtig i sin tro på at den vil kunne gøre den forskel som ingen andre kommission har kunnet før. Argumenterne er:

Jan Frejlev tænker højt

Lærer i dansk, engelsk, historie og drama. Har desuden været AMR og TR. Det betyder alt for mig, at lærerne har et godt arbejdsmiljø. Forvent, at jeg kommenterer og beskriver stort og småt i en lærers livlige virkelighed. Mit udgangspunkt er, at jeg ser verden i helikopterperspektivet. Vær beredt på, at det bliver langt i spyttet indimellem, og metaforer, sammenligninger og anekdoter vil flyve vildt med et glimt i øjet. Andre gange sætter jeg helikopteren ned på jorden for at gå på opdagelse i stort og småt fra min hverdag som lærer. Efter to år på Bornholm vender jeg i 2018 tilbage til København, hvor jeg er lærer på en folkeskole på Østerbro i hjertet af speltbæltet. Efter skoletid giver jeg min forholdsvis livlige fantasi udløb ved at skrive noveller og romaner, imens jeg spiller vinylplader. På bloggen er jeg næsten altid saglig. Kommentarer er altid velkomne.

1) Kommissionens mandat er mere magtfuld end tidligere komissioner.

2) Formanden for kommisionen er en mand som DLF har fuld tiltro til. Hans identitet bliver afsløret på fredag.

3) KL´s nye formand er en mand som vil folkeskolen, hvilket han har bevist som Rådmand i Århus. og han er ikke forblændet af Moderniseringsstyrelsens styringsregime. 

Der blev spurgt til om det var muligt at stemme blankt, men det giver foreningens vedtægter simpelthen ikke mulighed for.

Stemningen i salen var positiv, men der var ingen stående applaus. Det var virkelig svært at afkode om, hvilken vej vinden blæser, når alle TRére skal hjem og vinde medlemmerne for et "Ja". 

På vej ned af Gl. Kongevej tænkte jeg at der er et stykke vej endnu, før jeg er sikker på at et flertal vil stemme "Ja, og jeg er stadig selv i tvivl.. Meget kommer til at afhænge af, hvordan "Kommisionen" kommer fra land i medierne. Formanden overbeviste, men tvivlen nager.