Jan Frejlev tænker højt

Blog

OK 18

Massemediernes tilfældige, sporadiske og overfladiske analyse af medlemsdemokratiet i DLF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Imes pinsesolen dansede over sø og land kørte både Berlingske og Politiken en historie om at lærerne helt sikkert stemmer JA til OK 18. Baggrunden for den konklusion var ikke en repræsentantiv opinionsundersøgelse blandt lærerne, men i stedet en rundringning til kredsformændene m/k rundt omkring. De fleste kredsformænd m/k har forlængst meldt ud at man støtter hovedstyrelsens anbefaling af et JA, så historien var blot en bekræftelse af noget vi allerede vidste. Det graverende i de to historier er ikke at de to historier uden at vide det understøtter hovedstyrelsens anbefaling, men det graverende er at DLF igen bliver fremstillet som en topstyret forening, hvor meningsdanelsen er styret centralt. Resultatet er ikke givet på forhånd uanset, hvad de to dagblade skriver. Uanset om det bliver et JA eller et NEJ, så har forløbet op til afstemningen vist medlemmerne i DLF aktivt deltager i debatten, og der er plads til at alle synspunkter kan afprøves, udfordres og diskuteres. Selvom jeg stemmer NEJ forventer jeg også et JA, men det ud fra nogenlunde ligeså uvidenskabelig tilgang som de to dagblade: Min erfaring fra dagligdagen blandt gode kolleger er simpelthen at flertallet af lærere ikke er særlige stridbare og konfliktparate. For pokker da! Vi har jo valgt at arbejde i en af de få tilbageværende institutioner som stadig har som mål at udvikle forståelse for fællesskabet og fælles løsninger.  

Alligevel må jeg afslutningsvis minde om at resultatet af afstemningen ikke er givet på forhånd. Du skal selvfølgelig stemme efter din egen overbevisning, uanset om dagblade giver dig et indtryk af at resultatet allerede er afgjort. Det er det ikke. Det bliver spændende.

Jan Frejlev tænker højt

Lærer i dansk, engelsk, historie og drama. Har desuden været AMR og TR. Det betyder alt for mig, at lærerne har et godt arbejdsmiljø. Forvent, at jeg kommenterer og beskriver stort og småt i en lærers livlige virkelighed. Mit udgangspunkt er, at jeg ser verden i helikopterperspektivet. Vær beredt på, at det bliver langt i spyttet indimellem, og metaforer, sammenligninger og anekdoter vil flyve vildt med et glimt i øjet. Andre gange sætter jeg helikopteren ned på jorden for at gå på opdagelse i stort og småt fra min hverdag som lærer. Efter to år på Bornholm vender jeg i 2018 tilbage til København, hvor jeg er lærer på en folkeskole på Østerbro i hjertet af speltbæltet. Efter skoletid giver jeg min forholdsvis livlige fantasi udløb ved at skrive noveller og romaner, imens jeg spiller vinylplader. På bloggen er jeg næsten altid saglig. Kommentarer er altid velkomne.