Jan Frejlev tænker højt

Blog

Jeg græmmes

Prisen for Aula vokser, og pengene kunne være brugt på at løfte folkeskolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er pinligt ud over alle grænser, at Aula ikke er færdig, og at regningen vokser. I en ideel verden ville der blive delt et par lange næser ud for simpel inkompetence. Så mange millioner, der kunne være gået til at løfte folkeskolen er spildt, og så kan de ikke engang finde ud af bygge et simpelt emailprogram.

Kompit konstruerer bare det, som de bliver bedt om. Det er politikerne, som bærer ansvaret her, og det vejer tungt på deres skuldre, fordi behovet for overstyring igen sender ufærdige systemer ned over folkeskolen. Systemer skal gøre det nemmere at være i folkeskolen for børn, forældre og personale.

Som Søren Brun i Radiserne ville have sagt: "Jeg græmmes".

Jan Frejlev tænker højt

Lærer i dansk, engelsk, historie og drama. Har desuden været AMR og TR. Det betyder alt for mig, at lærerne har et godt arbejdsmiljø. Forvent, at jeg kommenterer og beskriver stort og småt i en lærers livlige virkelighed. Mit udgangspunkt er, at jeg ser verden i helikopterperspektivet. Vær beredt på, at det bliver langt i spyttet indimellem, og metaforer, sammenligninger og anekdoter vil flyve vildt med et glimt i øjet. Andre gange sætter jeg helikopteren ned på jorden for at gå på opdagelse i stort og småt fra min hverdag som lærer. Efter to år på Bornholm vender jeg i 2018 tilbage til København, hvor jeg er lærer på en folkeskole på Østerbro i hjertet af speltbæltet. Efter skoletid giver jeg min forholdsvis livlige fantasi udløb ved at skrive noveller og romaner, imens jeg spiller vinylplader. På bloggen er jeg næsten altid saglig. Kommentarer er altid velkomne.