Blog

Back to basics

Jeg har lige fået en ny klasse efter sommerferien

Publiceret Senest opdateret

Selv om jeg har en del specialpædagogisk erfaring efterhånden, så må jeg indrømme at jeg skal til at grave lidt frem i den specialpædagogiske værktøjskasse igen. Jeg har i en årrække haft udskolingsklasser i primært dansk.

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

Nu har jeg så dansk i en 4 klasse, hvor det skal gribes en hel del anderledes an igen. Der skal leges, der skal arbejdes med relationsarbejde, der skal være korte intervaller, der skal stilladseres, der skal arbejdes med belønning, der skal bruges piktogrammer og den store portion tålmodighed skal frem igen.

Så de tilgange vil jeg komme ind på igen her på bloggen hvordan man arbejder med de tilgange. Jeg har for en del år siden skrevet en bog om specialpædagogik som jeg er gået igang med at genlæse og mange af rådene vil komme derfra.