Specialpædagogik i praksis

Blog

Google meet

I morgen mødes jeg med mine elever i den ene klasse for at gribe an til mere almindelig undervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi havde et møde sidste uge som var af mere social karakter, og der var tre elever der koblede sig på. I morgen er dagens lektie for dem at koble sig på det virtuelle møde. Så jeg håber og krydser fingre. Jeg skal introducere gyldendal træning til dem - og vil gennemgå navneord. Der er en enkelt forælder der på forhånd har meldt fra, og hendes barn har fået nogen øveopgaver. 

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

Må erkende at de digitale platforme ikke lige ligger til højrebenet for min elevgruppe. Men hvis jeg kan få dem til at mødes i et socialt forum er mit håb at det kan give dem blod på tanden med en succesoplevelse, og endvidere skabe et socialt forum som vi i den grad savner.