Specialpædagogik i praksis

Blog

Kortere skoledage hitter

Debatindlæg i politiken i går

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved godt at den her blog er en praksisblog. Men praksis i dagligdagen er også for mit pt er, at det er meget lettere at være specialklasselærer. Vi har kortere skoledage, og både elever og lærere trives med færre konflikter, god læring og mindre stress. En af mine kollegaer spurgte om jeg ikke kunne råbe nogen op, når jeg nu havde en spids pen. Så jeg greb pennen og fik skrevet et debatindlæg i politiken, som tager hånden om de elever jeg har i mine specialklasser, og taler deres sag. 

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7802439/B%C3%A5de-elever-og-l%C3%A6rere-trives-med-f%C3%A6rre-timer.-Lad-os-helt-droppe-de-lange-skoledage