Specialpædagogik i praksis

Blog

Blod på tanden

Når man lige pludselig bliver kontaktet af en tidligere forsker fra Norge, får man jo helt lyst til at blogge igen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er flere der har spurgt mig, hvorfor jeg gider at være så aktiv med mit fagområde:  specialpædagogikken. Jeg er blogger på folkeskolen.dk, skriver artikler på linked-inn og har en Facebook side om specialpædagogik. 

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

Det skyldes simpelthen at jeg ikke kan lade være. Interesse og at jeg er glad for mit fag. Jeg syntes selv da jeg var spritny lærer, at jeg havde mine problemer med at få dagligdagen til at fungere. Røg tit i situationer, jeg ikke kunne håndtere hensigtsmæssigt. Der kunne jeg godt have brugt nogen fif til, hvordan dagen i en specialklasse kunne være tilrettelagt.  

Så jeg skriver artikler her fra et felt jeg har beskæftiget mig med mange år, så de erfaringer jeg har kan komme videre.  

Det hjælper jo så rigtig meget, at der pludselig en dag dropper en mail ind til mig fra Norge. Det viser sig så det er ophavsmanden til SMTTE modellen, der har læst min artikel om samme. Han var i Danmark for en del år siden, og præsentere modellen. Og han er nu 80 år, men følger stadig med. Han har sendt mig denne artikel som handler om SMTTE modellen i specialpædagogikken.  

Så får jeg jo lyst til at fortsætte min vidensdeling.