Specialpædagogik i praksis

Blog

Skriveskabeloner til specialklasserne

Det kan være en god ide at bruge skabeloner på nettet, så forældrene kan få hjælp derhjemme når de skal hjælpe-undervise deres børn.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når eleverne læaer hver dag har jeg givet dem muligheden for at skrive en boganmeldelse fredag for at samle op. Vi har læsebånd hver morgen på nota eller laesløs m.m. Så fredagen bliver en opsamling, og en god lejlighed til skriftlighed.

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

Har brugt margit gades skabelon.https://www.margitgade.dk/skabeloner/skriv/

Til at bruge som skabelon til en boganmeldelse.

Det endte med gode resultater. Så brug af skriveskabeloner kan give en struktur - og være en hjælp til forældrene som jo faktisk skal agere "lærere" samtidig med de skal have travlt med at hjemmearbejde og meget andet for at holde en ny dagsstruktur.