Blog

Prøv noget nyt

Hvis du har sagt noget 117 gange og det ikke virker, så er det på tide at prøve noget nyt.

Publiceret Senest opdateret

Jeg har en dreng i klassen som ofte er i opposition til krav. Han bliver firkantet viser i sit kropssprog han ikke vil og bliver også verbal afvisende.

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

De havde fået lov til lidt tid på PC en og han ville ikke. Han ville heller ikke lave dansk. Han ville heller ikke spille bold. Han ville med andre ord ikke alt det jeg sagde han havde mulighed for. Og det at være på Chromebooken plejer at være en belønning.

Så jeg prøvede virkelig alt. Så tænkte jeg omvendt og sagde så til ham: "Du må ikke bruge din chromebook", hvorefter han tog den. "Du må ikke tænde den", hvorefter han tændte den. "Du må i hvert fald ikke spille matematikspil", hvorefter han spillede 15 minutter uden en lyd.

Min kone herhjemme er tit træt af mig fordi jeg altid finder en vej med vores dreng på 6 når han er i opposition. Og jeg siger hele tiden til hende: "Du må hele tiden prøve noget nyt, for det der virkede i går virker måske ikke i dag". Så jeg måtte tage min egen medicin i dag.