Specialpædagogik i praksis

Blog

Husk at hente hjælp

Der er mange steder der er hjælp at hente til inspiration. Både til lektier men også til en forståelse for hvordan eleverne er pressede derhjemme hos deres forældre.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Husk at du ikke behøves at opfinde den dybe tallerken.

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

Husk matematikfessor og grammatip. Det er meget konkrete opgaver som eleverne kan gå til - og som ikke kræver at forældrene kommer på overarbejde. 

Emu har nogen handleanvisninger https://emu.dk/grundskole/gode-rad-til-undervisning-hjemmefra-i-forbindelse-med-covid-19/elever-med-saerlige-behov

Og endvidere: https://sites.google.com/aaks.dk/digital-undervisning/e-b%C3%B8ger

Men der kan også være hjælp at hente til forædrene: for børn med ADHD fx

https://socialstyrelsen.dk/nyheder/2020/fa-socialfaglig-vejledning-om-corona-pa-ny-hotline

Powered by Labrador CMS