Specialpædagogik i praksis

Blog

Skoleopstart onsdag

Har nogen ideer til hvordan vi kan skrue en hverdag sammen når vi nu starter op onsdag igen i specialklasserækken.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det meste af undervisningen skal foregå ude, der skal være to meter mellem hver elev m.m.

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

Det jeg har tænkt at struktur indtil nu.

1. Læsebånd

2. Jeg giver lektier for på grammatip fx.

3. Vi gennemgår det fælles på smartboarded

4. Spise

5. Ud i to timer - vi tager rundt i området - og finder fx navneord, udsagnsord m.m. Eleverne noterer på deres smartphone eller papir

6. Vi efterbehandler det - fælles med at bøje dem på tavlen

7. Bevægelsesaktivitet udenfor over middag - fx stikbold med stavning m.m.

Vi kommer til at afskaffe vores fælles bord til samling, og jeg er i tvivl om vi må bruge de båse med sideafskræmning vi har nu - de opfylder ikke kravet med de 2 meter. Endvidere har jeg foreslået ledelsen at vi kører et rul med fagene så vi er hele dage i klasserne for at undgå smittespredning, samt at man lettere kan lave udeundervisning når man ikke skal til en time hist og to timer i en anden klasse bagefter. Fordelt efter nøgletal hvor mange timer de har i fagene. 

Photo by daría on Reshot