Specialpædagogik i praksis

Blog

Juleværksteder

Så har vi lige haft juleværksteder for specialklasserne, hvor vi blander børnene på tværs.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det at blande klasserne på tværs af årgange m.m. kan give nogen udfordringer. Opbrudt skema, skal være et andet sted, ved ikke hvad der skal ske, hvor længe osv. Det kan være en stor udfordring hvis man har overbliksvanskeligheder. Så det vi har gjort i vores værksted er at jeg har lavet en powerpoint med de 5 ting de kunne lave hos os. Altså gjorde det visuelt. og overskueligt. Samtidig havde vi lavet en lille demo af hvordan det kom til at se ud. Vi har også stillet det hele frem. Vi har bestilt rigeligt ind. Og vi har flere forskellige buffere. Så efter en rolig introduktion, fordeling ved bordene så har vi haft nogen fantastiske dage. Der har været ro, der er blevet arbejdet, og dem der havde svært ved det fik plan b eller c. Så at være på forkant er her en stor force. 

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.