Specialpædagogik i praksis

Blog

Negativ stigmatisering af elever med ADHD

Der er netop kommet en spændende artikel der er delt på dr.dk, hvor et nyt forskningsstudie fra Australien viser at teenagemødre lettere får børn med ADHD:

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er der pustet liv i en mulig debat igen omkring ADHD. Vi skal huske at det ikke er dårlig opdragelse eller andet, men er en arvelig sygdom. De kan ikke bare lige tage sig sammen, eller deres forældre kan ikke bare lige opdrage dem en tand bedre. Det vil svare til at sige til en med krykker at han skal gå ordentligt. Eller mig med briller om at se ordentligt.

Specialpædagogik i praksis

Jeg har stort set hele mit lærerliv arbejdet med specialpædagogik, både med unge og børn i folkeskolen. Sideløbende har jeg taget en kandidatgrad i almen pædagogik, og senest en PD i pædagogisk psykologi. Jeg brænder for specialpædagogikken og holder ind imellem foredrag om emnet. Er censor ved læreruddannelsen og diakonhøjskolen med det almene pædagogiske område bachelorprojekt, lærerens grundfaglighed og almene pædagogiske fag. Jeg er endvidere boganmelder på folkeskolen.dk indenfor emnerne trivsel og specialpædagogik. Jeg vil i denne blog skrive om, hvordan man kan gribe dagligdagen an med undervisning og pædagogik i en specialklasse.

Ifølge  den danske forsker Christina Mohr Jensen, skal vi dog passe på med ikke at fejltolke resultaterne fra undersøgelsen. 

- Jeg kan godt blive bange for, at adhd igen bliver misforstået som en problemstilling, der skyldes sociale problematikker og ikke som en primært arveligt og neuropsykiatrisk udviklingsforstyrrelse, siger hun.

Vi kan nå langt med stilladsering i folkeskolen, men vi skal huske at man ikke kan kurere en  neurologisk dysfunktion. 

https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/teenagemoedre-har-stoerre-sandsynlighed-faa-boern-med-adhd

Powered by Labrador CMS