Blog

Da Alfons kom forbi

eTwinning kontakt der udviklede sig til et skolebesøg i Düsseldorf og job-shadowing i Varde Kommune

Publiceret Senest opdateret

I begyndelsen af 2023 kom der en venlig forespørgsel fra Alfons Scholten fra THEODOR-FLIEDNER-GYMNASIUM Schule der Ev. Kirche i Düsseldorf om muligheden for en dansk eTwinning-kontakt.

Henvendelsen blev lagt ud til Varde Kommunes netværk af internationale kontaktpersoner. Kirsten Wichmann fra Ølgod Skole var frisk på et eTwinning-projekt, hvor eleverne fra Ølgod/Düsseldorf skulle samarbejde online.

Dette samarbejde udviklede sig til et ønske om, at eleverne kunne besøge hinanden – altså et fysisk møde. Heldigvis er Varde Kommune Erasmus-akkrediteret, hvilket gav mulighed for, at Ølgod Skole kunne sende x antal elever og 2 lærere til Düsseldorf i juni måned. Sådan bliver et ”autentisk kulturmøde” pludselig helt konkret og fysisk – og forståelsen af, hvad Erasmus kan bidrage til og understøtte med henblik på vores europæiske medborgerskab synligt for den enkelte elev.

eTwinning

eTwinning er en gratis og sikker digital platform udviklet for lærere og elever til at netværke og lave skolesamarbejdsprojekter i Europa. Vi er nogle eTwinning ambassadører fra grundskolen, som gerne vil udbrede kendskab til de mange muligheder med eTwinning. Beskrive, debattere og dele gode undervisningsforløb i forhold til eTwinning. Vi vil bruge bloggen til dels at beskrive og debattere vores arbejde med eTwinning og dels at beskrive spændende projekter med og til elever i eTwinning projekter.

Og historien stopper ikke her, for i mellemtiden var skolen i Düsseldorf også blevet Erasmus-akkrediteret. Alfons Scholten er skolens tovholder for EU-midlerne og søgte nogen, der havde erfaring med, hvordan han skulle igangsætte mobiliteter (Erasmus-finansierede kurser, job-shadowing, skolebesøg) og administrere akkrediteringen. Ølgod Skole var hurtig til at invitere på job-shadowing og opfordrede Alfons Scholten til også at bruge tid på forvaltningen Børn&Læring for at få indsigt i, hvordan Varde Kommune har grebet alt omkring Erasmus-akkrediteringen an.

Derfor var Varde Kommune vært for Alfons Scholten torsdag den 21.09.2023, hvor han kom forbi, tilbragte en arbejdsdag og deltog i forskellige aktiviteter som fx online møde med andre europæiske Erasmus-koordinatorer. 

Varde Kommune – både skoler, dagtilbud og forvaltningen – er altid åben for europæiske kolleger, som ønsker at komme på job-shadowing. 

Og således var en forespørgsel på eTwinning og Erasmus-midler grunden til, at Alfons kom forbi. TAK for udsyn, mulighed for samarbejde i en europæisk kontekst og netværk. Vi er vilde med netværk i Varde Kommune.