Fransklærerforeningen

Blog

Aux vélos, les élèves !

Læs om og tilmeld dine franskelever til NCFF's nye sprogkonkurrence i grundskolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aux vélos, les élèves!

Startskuddet på NCFF's nye sprogkonkurrence for franskelever i grundskolen lyder til november.

Cykelkultur, bæredygtighed og Tour de France

Franskbloggen

På Franskbloggen blogger på skift medlemmer af Fransk Fagudvalg i Sproglærerforeningen og folkeskolefraktionen af Fransklærerforeningen.

Konkurrencen Aux vélos, les élèves! sætter fokus på temaerne dansk cykelkultur, bæredygtighed og Tour de France i anledning af, at de tre første etaper i verdens største cykelløb vil blive kørt på danske landeveje til næste år.  

Konkurrenceperioden løber fra 1. november til 12. maj, og der udarbejdes spændende undervisningsmaterialer til konkurrencen, der med minimal forberedelsestid er lige til at bruge i franskundervisningen. Deltagelse er gratis, og der er attraktive præmier til vinderne.

Fransklærere i grundskolen kan allerede nu forhåndstilmelde eleverne. Den foreløbige tilmelding er ikke bindende. Den endelige tilmelding sker først, når I indsender jeres bidrag til konkurrencen.

Aux vélos, les élèves! er udviklet af NCFF i samarbejde med Institut français du Danemark, Sproglærerforeningen og Fransklærerforeningen. Fire erfarne grundskolelærere i fransk har udarbejdet undervisningsmaterialet, som uploades på hjemmesiden i forbindelse med konkurrencestarten. 

Læs mere på: https://ncff.dk/aktuelt/nyheder/nyhed/artikel/aux-velos-les-eleves/