Fransklærerforeningen

Blog

Global fransklærerdag

Den franske præsident Emmanuel Macron har indstiftet en dag, der hædrer fransklærere over hele kloden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I går var en festdag. Den franske præsident Emmanuel har indstiftet en dag, der hædrer alle fransklærere i alle uddannelsessystemer over hele kloden. Det er ikke ofte, at fransklærere i Danmark føler sig set og selv ikke hædret. Men det blev vi i går på Den Franske Ambassade, hvor fransklærere var blevet inviteret til at deltage i festligheder i København eller i Aarhus.

Og det blev en festdag med spændende indlæg og samtaler om fagenes innovative indholdssider. Ikke mindst er det en dejlig nyhed at få at vide, at 45% af alle elever i København tilvælger fransk på 5. klassetrin. Det fortæller givetvis meget om den flersprogede og flerkulturelle befolkningssammensætning her, men fortæller også om en kommune der sætter pris på at udfolde en sproglig mangfoldighed gennem udbud af såvel fransk som tysk som 2. fremmedsprog.

Det vil være godt, hvis alle kommuner i Danmark kigger på København som en rollemodel og ikke mindst, hvis de tager ansvar og udvikler både en lokal sprogpolitik og i KL-regi en national sprogpolitik, der sikrer alle elever i den danske folkeskole de samme muligheder som i København.

Franskbloggen

På Franskbloggen blogger på skift medlemmer af Fransk Fagudvalg i Sproglærerforeningen og folkeskolefraktionen af Fransklærerforeningen.