Fransklærerforeningen

Blog

Journée pédagogique 2018 og nogle spændende links

Fredag d. 9./11. 2018 var omkring 50 fransklærere fra grund- og gymnasieskoler samt de videregående uddannelser samlet til seminar på Københavns Professionshøjskole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag d. 9./11. 2018 var omkring 50 fransklærere fra grund- og gymnasieskoler samt de videregående uddannelser samlet til seminar på Københavns Professionshøjskole. Seminaret var organiseret i et samarbejde mellem læreruddannelsen på KP, Det Franske Institut, Fransklærerforeningen, Sproglærerforeningen og med reference til Det Nationale Center for Fremmedsprog og ECML.

Et fælles internationalt oplæg og herefter tre forskellige workshops med dygtige og engagerede fagpersoner gjorde, at seminaret kunne fastholde fokus på såvel en forskningsbaseret som en anvendelsesorienteret tilgang i relation til progression i undervisningen og brobygning mellem uddannelserne. Den europæiske sprogreferenceramme var et element med henblik på en flersproget og flerkulturel undervisning i regi af metodiske tilgange som fx task og CLIL.

Dagen indeholdt mange idéer og forslag til franskundervisning fra 5. klasse til ungdomsuddannelserne, og ikke mindst var der afsat tid til, at fransklærerne i de tre workshops fik mulighed for og inspiration til at udvikle og afprøve idéer til den daglige undervisning.

Franskbloggen

På Franskbloggen blogger på skift medlemmer af Fransk Fagudvalg i Sproglærerforeningen og folkeskolefraktionen af Fransklærerforeningen.

Måske ærgrer du dig over, at du ikke fik mulighed for at deltage i seminaret? Men der afholdes et nyt seminar i Aarhus i november måned 2019, og også Sproglærerforeningen afholder flere kursusdage. Så orienter dig på de to foreningers hjemmesider:

Fransklærerforeningen: https://fransklaererforeningen.weebly.com/

Sproglærerforeningen: https://sproglaererforeningen.dk/boiler/

 Samt Det Franske Institut: http://www.institutfrancais.dk/ og

Ecml.dk: http://ecml.dk/

Snart kan du også søge viden og inspiration på Det Nationale Fremmedsprogscenters hjemmeside: www.ncff.dk

Savner du inspiration og materiale til din undervisning i fransk fra 5. klassetrin: (kan også anvendes i 6. klassse) så kig på: https://tidligeresprogstart.ku.dk/fransk/ Her kan du også finde en nem tilgang til at arbejde med sprogportfolio og sprogportrætter

Samt find inspiration på http://enseigner.tv5monde.com/collection/tivi5monde

Hvis du gerne vil arbejde mere i dybden med sprogportfolio sammen med dine andre sprogkolleger på skolen fra børnehaveklassen op til 6. klasse, så find inspiration i den europæiske sprogportfolio for 6-12 årige elever: http://ecml.dk/viden-og-inspiration/

Afslutningsvis får du en appetizer til en skabelon lige til at bruge, når du vil arbejde med sprogportrætter – kan hentes på: https://tidligeresprogstart.ku.dk/fransk/.