Fransklærerforeningen

Blog

Det forsømte forår

Eksamen. Standpunktskarakterer. Censorater. Fagfordeling. Kaffe. Planlægning. Lange, lyse aftener. Mere kaffe. Duften af sommer. Og og og... årsplaner. Genbrug? Justeringer? Eller tænke nyt? Østrogen eller ??

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mon ikke du nikker genkendende til, at maj og juni i udskolingen er spækket med opgaver? Tirsdage på min skole er der fx planlægningsmøder til sent, så fodboldtræningen kan jeg ikke nå. Zut !

I år har vi desuden et særligt fokus, nemlig at få årsplanerne i hus på minuddannelse inden de fire ugers sommerferie (vi arbejder ca. to uger i skoleferien med planlægning og klargøring).

Ifølge læseplanerne har eleverne medbestemmelse, så efter en lang torsdag denne uge med fremlæggelser om filmen Les Intouchables med rigtig god hjælp fra gekko-fransk.dk, bad jeg eleverne komme med ideer til næste skoleår. De afslutter 8. klasse lige om lidt.

Franskbloggen

På Franskbloggen blogger på skift medlemmer af Fransk Fagudvalg i Sproglærerforeningen og folkeskolefraktionen af Fransklærerforeningen.

Jeg var især nysgerrig på, hvad drengene godt kunne tænke sig. Jeg "frygter" lidt, at årsplanen bærer præg af østrogen! Jeg er kvinde og spørger derfor mig selv, om temaerne rammer både pigerne og drengene! Det vil jeg i hvert fald gerne gøre noget ved.

En af drengene nævnte madkultur, og snart istemte alle, at det kunne være skønt at lave fransk mad. Det behøver jo ikke udelukkende at være mad fra Frankrig, vi kunne prøve at se på andre frankofone landes madkulturer. Det franske skolesystem blev også nævnt. Det har nuværende 9. haft på programmet, så det kan jeg genbruge og forbedre. En anden dreng nævnte byer og geografi fx at kunne præsentere en by som Paris. En tredje dreng nævnte malerier. Interessant. En fjerde dreng ønsker, at vi får noget om Macron og de gule veste, dvs. noget om fransk politik. Nogle kommenterede, at det nok var et svært emne.

Pigerne kunne godt tænke sig et tema om musik fx Stromae samt at arbejde med filmen La famille Bélier. Sluttelig sagde en af pigerne, at de gerne vil arbejde videre med Fransk Øvehæfte for begyndere samt træne til den skriftlige terminsprøve, som de får en gang til november.

Superbe ! Deres input er dejligt inspirerende, og nu er jeg spændt på, om jeg kan få alle deres ønsker med... Det tror jeg godt! Og gad vide, hvad du går og overvejer. Fortæl gerne i kommentarfeltet om dine tanker og gode ideer. Merci :)