Blog

La chasse au lutin.

Juleværksteder og nissesporjagt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nöel avec 5cde.

Om formiddagen talte vi om danske juletraditioner, og jeg fortalte om de franske efter at have boet 13 år i Frankrig og efter som min første jul allerede fandt sted efter kun at have boet i Paris i en måned, glemmer jeg den aldrig!

Des atéliers de nöel.

Vi oversatte juleord fra dansk til fransk ved først at skrive alle de ord, vi kunne komme i tanke om på dansk på Active-Board. Derefter inddelte jeg holdet i grupper, og hver gruppe arbejdede med tilegnelsen af juleordene ud fra forskellige lærerstyrerende strategier. Man kunne bl.a kreere et vendespil, lave gæt og grimasser eller leg tænk på et juleord. Eleverne gik så fra gruppe til gruppe og deltog i de forskellige aktiviteter. Til sidst havde vi en leg med, hvilken gruppe kunne huske flest ord. Jeg mimede nogle ord og den gruppe, som havde flest rigtige skulle lune æbleskiver til holdet.

Nissesporjagt.

Efter frokost gik vi til det lokale Amager museum. Museet har en nisse, men ingen har nogensinde set ham, for han gemmer sig! Han har nemlig ikke noget tøj på, for det er blevet spredt rundt omkring på museet. Det er elevernes opgave at finde hans tøj, så han kan nå at få det på inden juleaften. Heldigvis har han lavet et kort, der kan hjælpe os på vej. 

I år foregik nissesporjagten så på fransk. Eleverne lærte det fransk ord udfra en tegning ved hvert spor f.eks. fandt de hans bukser og lærte ordet le pantalon. Jagten foregik udendørs med masser af frisk luft og bevægelse.

Bonne année :)

http://www.museumamager.dk/index.php?id=29