H&D-blokken

Blog

Aftale om styrkelse af de praktisk/musiske fag

Er den nye aftale om styrkelse af de praktisk-musiske fag kun fantastisk? Er det bare for at få flere på erhvervuddannelserne? Er alle H/D lærere bare jublende lykkelige?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu er det politisk besluttet at styrke de praktisk/musiske fag i udskoling - og det er der mange som siger hurra til. Jeg har tidligere udtrykt min skepsis over at styrke fagene - selvom jeg elsker faget(!)

I går blev jeg ringet op af DR P1 orientering  og var direkte i radioen sammen med Merete Riisager til at kommentere den nye aftale.

Det kan høres på P1 orientering.

Jeg havde ikke haft god mulighed for at sætte mig ind i aftalen inden. Efterfølgende har jeg kort talt med en fra skolelederforeningens top. Det er kun et forsøg - og skal være ressouceneutralt. Pengene kan så fx. tages fra skolernes valgfagsordning - så jeg er stadig skeptisk.

H&D-blokken

Niels Lyngbo er lærer på Krogggårdskolen i Odense. Han underviser i håndværk og design, matematik, natur og teknologi, idræt mm. Har undervist i sløjd i ca. 20 år og har erfaringer fra alt fra meget elendige lokaler over til at være med til at bygge nye faglokaler op fra grunden. Har tidligere siddet i redaktionen på bladet SLØJD. H/D blokken er det sted, hvor Niels skriver om alt hvad der interesserer ham i faget - både fagnørderi, organisering og også de politiske strømninger omkring faget. Intet er for stort og intet er for småt….

Jeg fik ikke nævnt at det jeg bedriver i mine timer, handler både om håndværk og design - og ikke kan ses som modul 1 på tømrer eller blikkenslageruddannelsen!