H&D-blokken

Blog

Værkstedsorden..

Hvordan organiserer vi os i lokalerne så det ser indbydende ud og er let at gå til...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med mange brugere - elever og måske kolleger mener jeg det er vigtigt at holde en rimelig orden i lokalerne. Mange gode materialer kan gå tabt, hvis vi ikke holder orden. 

Lokalet ser bare mere indbydende ud hvis der er orden på tingene, og alt iøvrigt ikke er falmet og slidt. Faremomentet for ikke falde i rester m.m. synes jeg heller ikke man skal underkende.

Jeg synes det er vigtigt med skilte så eleverne måske også lærer hvad tingene hedder og hvordan det staves. Vi lærer forskelligt og nogle er gode til at lære ved at læse sig frem(og ja der er en fejl på et af billederne - men den er rettet efterfølgende)

Hvis jeg har travlt kan jeg sende en elev over til skab nummer 1 efter en finérsav. Kan de læse kan de også finde den. 

H&D-blokken

Niels Lyngbo er lærer på Krogggårdskolen i Odense. Han underviser i håndværk og design, matematik, natur og teknologi, idræt mm. Har undervist i sløjd i ca. 20 år og har erfaringer fra alt fra meget elendige lokaler over til at være med til at bygge nye faglokaler op fra grunden. Har tidligere siddet i redaktionen på bladet SLØJD. H/D blokken er det sted, hvor Niels skriver om alt hvad der interesserer ham i faget - både fagnørderi, organisering og også de politiske strømninger omkring faget. Intet er for stort og intet er for småt….

Nogle faglokaler ligner en rodebunke - jeg prøver at få det lokale jeg er i til at se indbydende ud. Billeder i rammer som har relevans pynter også.

Og jo - det er stadig et værksted og ikke en stue, men vi kender alle de indtryk vi får når vi kommer ind et nyt sted uanset om det er et bilværksted eller et supermarked.

Prøv at betrage dit lokale med nye øjne når du kommer ind.