H&D-blokken

Blog

Glæ'lig jul

Man må godt gøre sig umage med gaverne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Brænderen eller glødeskriveren - kært barn har mange navne, men dette "værktøj" er mig nu faktisk ikke altid så kært.

Når man arbejder i fyrretræ og så bruger glødeskriveren til at skrive med til sidst, så får man oftest et produkt som for alvor signalerer SLØJD på den der 70'er agtige ikke så fede måde. Det er ikke de produkter jeg er mest stolt af som går ud af værkstedslokalet og med hjem.

fil 2

Her kan vi da stadig nå at rette det..

H&D-blokken

Niels Lyngbo er lærer på Krogggårdskolen i Odense. Han underviser i håndværk og design, matematik, natur og teknologi, idræt mm. Har undervist i sløjd i ca. 20 år og har erfaringer fra alt fra meget elendige lokaler over til at være med til at bygge nye faglokaler op fra grunden. Har tidligere siddet i redaktionen på bladet SLØJD. H/D blokken er det sted, hvor Niels skriver om alt hvad der interesserer ham i faget - både fagnørderi, organisering og også de politiske strømninger omkring faget. Intet er for stort og intet er for småt….

Men hvad pokker... når nu vi har haft fokus på teknikker og eleverne har lavet rundboldbræt, så skal de næsten have lov at personliggøre dem lidt med glødeskriveren.

Jeg insisterer ALTID på at se et udkast med blyant først, for at undgå de grimmeste tEkstEr... Man må godt gøre sig umage. Men altså det kan jo smutte for mig, når eleverne går direkte til brænderen..og på her på Fyn er der altså så en far der ved juletid ser sønnens fynske staveevner:

Glælig jul!