H&D-blokken

Blog

Corona-aktivitet

Rolig nu - rolig nu - hold kløen for at lave noget på egen banehalvdel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lige nu bugner nettet - Facebook mm. over med ideer til hvad de stakkels karentæneramte skoleelever skal lave: Mood-boards, mock-up, hjemme-skrive-øvelser om design med mere.

Der er indført nødundervisning i hovedfagene fra ministeriet. Punktum.

Ovenstående sætning er den vigtigste i dette indlæg da ministeriet overtrumfer det meste.

Selvom jeg selv anser faget for enormt vigtigt så (undskyld udtrykket) dør ingen af at undvære håndværk og design i to-tre eller fire uger.

H&D-blokken

Niels Lyngbo er lærer på Krogggårdskolen i Odense. Han underviser i håndværk og design, matematik, natur og teknologi, idræt mm. Har undervist i sløjd i ca. 20 år og har erfaringer fra alt fra meget elendige lokaler over til at være med til at bygge nye faglokaler op fra grunden. Har tidligere siddet i redaktionen på bladet SLØJD. H/D blokken er det sted, hvor Niels skriver om alt hvad der interesserer ham i faget - både fagnørderi, organisering og også de politiske strømninger omkring faget. Intet er for stort og intet er for småt….

Rigtig mange forældre er rigeligt pressede med at få hverdagen til at hænge sammen, så lad os ikke presse dem med opgaver i h/d, kristendom og idræt. En hel del evner det måske heller ikke. 

Hvis børnene først har skændtes med mor om hvordan gangestykket skal stilles op i hæftet, så behøver de vel ikke fortsætte med mood-boards og persona...

Må børnene ikke lave håndværk og design under karentænen?

Billedet af saven der er tapet fast med gaffa, skal selvfølgelig ikke tages bogstaveligt. Hvis børnene har mulighed for at snitte, sy eller gå i skoven med mor er det jo skønt. Vi skal bare ikke presse dem. Masser af gode ideer opstår når man får tid til at kede sig. 

Gå i skoven, bag boller, slib spisebordet, lav noget hvor sanserne kommer i brug.

Er det helt tåbeligt at folk slår ideer op på nettet?

I min optik skal vi altså lade børnene være - men selvfølgelig kan vi give dem forslag - hvis de absolut har brug for det - men come-on lige nu befinder vi os på 2. dagen for karentænen! Mange ville under normale omstændigheder slet ikke have haft håndværk og design endnu.

Når det så er sagt er det jo super at vi som kolleger udveksler gode ideer til materiale som også kan bruges som vikarmateriale mm. Det er skønt at se at der er mange gode ideer her som man kan plukke i.

Men brug også lige lejligheden til at nyde foråret.

Kedsomhed er, når dagens højdepunkt er at sidde og knipse til en nullermand.

Garfield