H&D-blokken

Blog

Dansk designhistorie i slutningen af timen...

Eller en boganbefaling

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle lærere slutter timerne med at sende eleverne tilbage til deres almindelige lokale/ud til pause når undervisningen er slut. Jeg har altid valgt at oprydning er fælles – og til sidst giver jeg lige besked om næste gang – hvis der er noget at meddele.

Det sidste år har jeg haft stor glæde af Marie Hugsteds bog: ”Den lille bog om dansk design.”

Jeg slutter ganske enkelt timen med at vi læser et enkelt opslag fra bogen. Bogen omhandler mange af de store danske klassiske designikoner, men også ting som vi ikke almindeligvis forbinder med dem. F.eks. mælkekarton, stikkontakt osv. 

En side om ugen – så kommer vi liiige tæt på dansk design historie i små bidder. Det sjove er at hver gang jeg starter læsningen om en given ting lyder det: Arhhh den kender lampe/stol kender jeg godt – den har min mormor/onkel osv..

H&D-blokken

Niels Lyngbo er lærer på Krogggårdskolen i Odense. Han underviser i håndværk og design, matematik, natur og teknologi, idræt mm. Har undervist i sløjd i ca. 20 år og har erfaringer fra alt fra meget elendige lokaler over til at være med til at bygge nye faglokaler op fra grunden. Har tidligere siddet i redaktionen på bladet SLØJD. H/D blokken er det sted, hvor Niels skriver om alt hvad der interesserer ham i faget - både fagnørderi, organisering og også de politiske strømninger omkring faget. Intet er for stort og intet er for småt….

Når undervisningen slutter og vi har ryddet op, er der ofte ro på klassen når de forlader håndværk/design efter læsningen.