H&D-blokken

Blog

Stemmer og stemmejern

Så er tid til at sætte dit kryds - overvej hvad din kandidat gør for skolen og håndværk og design.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stemmer og stemmejern

Er der en sammenhæng mellem ovenstående – udover et fiffigt forsøg på ordspil. Måske den sammenhæng at det er vigtig at begge dele er skarpe så tingene bliver præcise.

Lige om lidt er der valg, og det er nok for meget forlangt at man som håndværk og design lærer ”binder” sin stemme op på hvem der vil skolen og i særdeleshed håndværk og design det bedste. Dertil har de fleste lærere forhåbentlig mange andre vigtige facetter i livet som er vigtige i forhold til hvor krydset sættes.

Alligevel kan det vel indgå i overvejelserne. Der er mange der lige nu vil skolen det bedste (det er der tit før valg), men hvis man er konkret er det ofte noget med kortere skoledag eller flere matematik og dansk timer. Har din kandidat blik for Håndværk og design?

H&D-blokken

Niels Lyngbo er lærer på Krogggårdskolen i Odense. Han underviser i håndværk og design, matematik, natur og teknologi, idræt mm. Har undervist i sløjd i ca. 20 år og har erfaringer fra alt fra meget elendige lokaler over til at være med til at bygge nye faglokaler op fra grunden. Har tidligere siddet i redaktionen på bladet SLØJD. H/D blokken er det sted, hvor Niels skriver om alt hvad der interesserer ham i faget - både fagnørderi, organisering og også de politiske strømninger omkring faget. Intet er for stort og intet er for småt….

En af de eneste politikere som virkelig har slået et slag for håndværk og design (som jeg har hørt) er Mattias Tesfaye – bl.a.. med bogen Kloge Hænder. Udover at han dog er landspolitiker er det dog mest med håndværket for øje.

Jeg har tidligere pladeret for at Håndværk og design ikke KUN er for at sikre fremtidens tømrere og murere.

Mange politikkere har sikkert ikke stor kendskab til vores fag, da deres viden er hentet fra egen skoletid eller egne børns hjembringelser, og det er jo en ringe empiri at bygge en skole på.

Omvendt er der også en del politikkere som vil detailstyre skolen i en uhørt grad – og det er i min optik næsten værre. Kunne man forestille sig en politikker som læner sig over operationsbordet og belærer lægen om at nu skal han bruge skalpel eller lign?

Dette problem synes jeg er stigende. Hvem ved måske skulle vi vælge politikkere der lover at blande sig udenom – i hvertfald indtil de har sat sig grundigt ind i tingene.

Svært valg – dit valg.