H&D-blokken

Blog

Vi skilter da med det...

Udsmykningsopgave ved indgangen til håndværk og design

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi skilter da med det…

Det må meget gerne kunne ses hvor på skolen vi laver håndværk og design. Både så folk kan finde vej, men også sådan rent ”reklamemæssigt.”

Vi har før haft et fint skilt udenfor døren som en klasse havde lavet, men det røg ned for et par år siden da der jo stod ”sløjd” på det.

Jeg kunne egentligt godt lide det – ligesom navnet navnet  ”sløjd” – det lå der ligesom en historie i. Men måske var både navnet og skiltet lidt støvet.

H&D-blokken

Niels Lyngbo er lærer på Krogggårdskolen i Odense. Han underviser i håndværk og design, matematik, natur og teknologi, idræt mm. Har undervist i sløjd i ca. 20 år og har erfaringer fra alt fra meget elendige lokaler over til at være med til at bygge nye faglokaler op fra grunden. Har tidligere siddet i redaktionen på bladet SLØJD. H/D blokken er det sted, hvor Niels skriver om alt hvad der interesserer ham i faget - både fagnørderi, organisering og også de politiske strømninger omkring faget. Intet er for stort og intet er for småt….

Nu har en 6. klasse lavet  et nyt. Sjette klasse var valgt da de har været gennem mange teknikker og materialer. 

De fik to og to til opgave at lave et bogstav i HÅNDVÆRK & DESIGN.  Alle fik som udgangspunkt en tynd krydsfinérsplade på ca 20 x 20 cm. De hurtige lavede to bogstaver. Skiltet skulle selvfølgelig vise mange nuancer af faget, så efter lidt brainstorm, måtte vi snakke lidt om det så alle ikke lavede det samme. 

Som benspænd og for at få en vis ensartethed, valgte jeg at der kun måtte bruges orange og sort hvis der skulle bruges maling. 

 Lavede læreren ikke noget? Jo da – jeg lavede ”i”et…