H&D-blokken

Blog

Bål og vaskemaskiner

Hvordan laver vi et enkelt og sikkert bål?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bål og vaskemaskiner…

Hvordan laver vi et enkelt og sikkert bål til håndværk og designaktiviteterne?

Ofte har jeg brug for et bål til aktiviteter i håndværk og design men det kan være svært at styre flammerne i det danske vejr udenfor.

Split en gammel vaskemaskine af og tag tromlen ud. Det er et glimrende projekt for nogle elever med lidt krudt bagi.

H&D-blokken

Niels Lyngbo er lærer på Krogggårdskolen i Odense. Han underviser i håndværk og design, matematik, natur og teknologi, idræt mm. Har undervist i sløjd i ca. 20 år og har erfaringer fra alt fra meget elendige lokaler over til at være med til at bygge nye faglokaler op fra grunden. Har tidligere siddet i redaktionen på bladet SLØJD. H/D blokken er det sted, hvor Niels skriver om alt hvad der interesserer ham i faget - både fagnørderi, organisering og også de politiske strømninger omkring faget. Intet er for stort og intet er for småt….

Tromlen er den perfekte mobile bålplads. Hvis den skal stå på skolens fine græsplæne kan man klodse den op på et par mursten eller lign.

Når jeg arbejder i frisk træ i starten med nye elever, så laver vi paletknive (pandekagevendere) og her skal de selvfølgelig afprøves. En gammel stegepande ovenpå er perfekt.

Til svedning af træperler eller tinstøbning (se tidligere indlæg) er tromlen oplagt. Samtidig kan man få brændt nogle rester af. Husk bare at sortere spånplader og lignende fra.

For mange rutinerede kolleger er tromlen nok ikke noget nyt, men der kommer jo heldigvis hele tiden nye til. Måske kan tromlen også bruges til processer i de bløde materialer – og nå ja ellers så har den i hvert fald tidligere været brugt til det inden den blev bålplads!